Trečiadienį už Atlanto buvo paskelbta, kad privačiame sektoriuje buvo sukurta daugiau darbo vietų nei prognozuota. Analitikai tikėjosi, kad pokytis sieks 200 tūkst., tuo tarpu šis rodiklis užkopė iki 201 tūkst. (+21,8 proc.) nuo prieš tai mėnesį fiksuotų 165 tūkst. Tokia informacija pagyvino investuotojų nuotaikas, stumtelint indekso S&P 500 vertę į viršų 0,21 proc. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV, kuri paaiškės savaitinis bedarbių paraiškų skaičius. Remiantis prognozėmis pastarasis rodiklis turėtų sumažėti nuo 282 tūkst. iki 278 tūkst., investuotojams siunčiant signalą, kad darbo rinka šalyje rodo pagyvėjimą. O tai turėtų paskatinti investuotojų lūkesčius dėl šalies ekonomikos, didiesiems šalies indeksams stiebiantis.

Valiutų rinkos

Antrą dieną iš eilės euras stiprėjo prieš JAV dolerį. Trečiadienį ECB prezidentas pasisakė, kad banko pozicija išlieka nepakitusi dėl kiekybinio ekonomikos skatinimo, o bazinės palūkanų normos lieka žemumose. Tai stumtelėjo EUR/USD valiutų kursą į viršų 1,11 proc. iki 1,1275 lygio, tuo tarpu per dvi paskutines diena pastarasis valiutų santykis yra išaugęs jau 3,28 proc. Šiandien ryte EUR/USD laikosi ties 1,1265 riba. Jeigu šiandien bus paskelbtas mažesnis JAV bedarbių paraiškų skaičius, tai galime tikėtis stiprėjančio JAV dolerio prieš eurą. Tačiau proveržis dėl Graikijos taip pat sumažintų įtampą finansų rinkose, suteikiant jėgos eurui prieš kitas valiutas.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Estijos laivybos kompanijos „Tallink Grupp“ paskelbti veiklos rezultatai paskatino prekybą bendrovės akcijomis, apyvartai pasiekiant 620 tūkst. eurų, akcijos vertei išliekant nepakutusiai ties 0,75 euro. Didžiąja akcijų dalimi buvo apsikeista tiesioginiais sandoriai, kurių kaina buvo artima rinkos. Po staigaus kritimo pirmadienį „Silvano Fashion Group“ atsistatinėja ir trečiadienį esant 415 tūkst. eurų dienos apyvartai investuotojai stumtelėjo akcijos vertė į viršų 2,06 proc. Tuo tarpu įskaitant vakar dienos teigiamą pokyti pastarosios bendrovės akcijos vertė nuo pirmadienio yra sumažėjusi 7,46 proc. Vilniaus biržoje akyviausiai investuotojai keitėsi komunalinių paslaugų bendrovės „City Service“ (-1,2 proc.) ir pieno perdirbimo bendrovės „Vilkyškių pieninė“ (-0,53 proc.) akcijomis. Bendrai vakar Baltijos akcijų rinkose investuotojų nuotaikos išsiskyrė, Talino ir Rygos biržų indeksams kylant atitinkamai po 0,2 proc. ir 0,43 proc., o Vilniaus krentant -0,3 proc. Šiandien investuotojo kalendorius rodo, kad bendrovės nežada skelbti svarbesnių naujienų.