Per praėjusius metus už šiuos pažeidimus (PPTF, angl. anti-money laundering and terrorist financing (AML)) bendra skirtų piniginių baudų suma – didžiausia per trejus metus, net 2,378 mln. eurų. Iš viso per metus buvo skirta 15 piniginių baudų. Palyginkime – 2021 m. už PPTF reikalavimų pažeidimus skirtų baudų suma – 1,040 mln. eurų EUR, o 2022 m. – 564 tūkst. eurų. 

Didžiausias per pastaruosius trejus metus ir finansų rinkos dalyvių skaičius, kuriems pritaikytos poveikio priemonės – jų buvo 19 (2022 m. – 8, 2021 m. – 8). 

2023 m. taip pat buvo skirta ir kitų poveikio priemonių – 8 įspėjimai, 2 vieši paskelbimai apie padarytus teisės pažeidimus, panaikintas 3 licencijų galiojimas, o 1 įstaigai apribota teisė disponuoti lėšomis, esančiomis kitose kredito įstaigose. Tai didžiausi skaičiai per pastaruosius trejus metus. 

Ką daryti ir ko nedaryti, kad išvengtume baudų už (ne)nuopelnus įgyvendinant PPTF ir sankcijų reikalavimus? Štai Lietuvos banko skirtų baudų TOP 3: už kokius pažeidimus jos buvo skirtos ir kokias pamokas iš to galime išmokti? 

Pirmoji vieta – 840 tūkst. eurų

Įspūdinga 840 tūkst. eurų dydžio piniginė bauda, skirta elektroninių pinigų įstaigai „Contis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją