Informacinių technologijų ir masinių komunikacijų srities priežiūros tarnybos „Roskomnadzor“ atstovas patvirtino, kad nurodyta išduoti amerikiečių televizijos kanalui CNN dešimties metų licenciją transliuoti šalyje.

CNN transliacijos Rusijoje nutrūko praėjusių metų gruodžio 31 dieną. „CNN International“ antrinė įmonė „Turner International“, priklausanti „Time Warner“ konglomeratui, informavo, kad transliacijos buvo nutrauktos dėl „pasikeitimų žiniasklaidos įstatyme“ Rusijoje.

Praėjusiais metais Rusijoje buvo priimtas įstatymas, pagal kurį užsienio fiziniai arba juridiniai asmenys negali valdyti daugiau negu 20 proc. žiniasklaidos įmonės akcijų. Įstatymas turėjo didelės įtakos nepriklausomai šalies spaudai ir televizijai. Jis taip pat sugriežtino reklamos kabelinėse televizijose taisykles.

Didžiausios žiniasklaidos organizacijos Rusijoje priklauso valstybei arba yra kontroliuojamos V. Putino aplinkos žmonių.

Nuo dešimtojo dešimtmečio CNN laidas Rusijos rinkoje retransliavo kabelinės ir palydovinės televizijos.

Sprendimas nutraukti transliacijas nepaveikė CNN Maskvos biuro, rengiančio JAV žinių kanalui reportažus apie įvykius Rusijoje, darbo.

Šių metų sausį CNN pradėjo derybas su „Roskomnadzor“ dėl transliacijų atnaujinimo.

Kol kas nežinoma, kokiomis sąlygomis CNN gavo leidimą atnaujinti transliacijas.

Tarnybos vadovas Aleksandras Žakovas antradienį interviu dienraščiui „Izvestija“ sakė, kad licencija buvo išduota „tiksliai pagal susitarimus“, kurie buvo pasiekti derybose su tarnyba.

Pernai CNN sulaukė griežtos kritikos Rusijoje – parlamentarai net pagarsino uždrausti šį kanalą, kai šis lengvabūdiškai pareiškė, jog Antrajame pasauliniame kare dalyvausiems sovietų kariams skirtas paminklas Baltarusijoje yra vienas baisiausių visame pasaulyje. Vėliau kanalas dėl to atsiprašė.

Vykdydama propagandą Maskvos veiksmams Ukrainoje pateisinti rusų žiniasklaida dažnai kaltina Vakarų žiniasklaidos priemones, kad šios sąmoningai iškraipo žinių laidose pateikiamą informaciją.

Tai, kaip CNN pateikė informaciją apie Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo nužudymą savo pranešimuose praėjusį mėnesį, sulaukė daug kritikos Rusijos valstybinės televizijos žinių laidose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)