A.Siaurusevičius BNS sakė, kad dabar nėra teisinių galimybių nušalinti E.Jakilaičio, nes tai prilygtų persekiojimui už kritiką.

V.Galvonas antradienį informavo taip pat prašantis žurnalistų etikos inspektorę įvertinti E.Jakilaičio profesinę veiklą.

Praėjusią savaitę LRT televizijos laida „Dėmesio centre“ paskelbė paskolos sutartį, kurioje nurodoma, kad viceministras, kuruojantis lošimus, iš lošimų bendrovės „Top sport“ savininko Gintaro Staniulio pasiskolino 300 tūkst. litų už 0,2 proc. palūkanas.

V.Galvonas teigia manąs, kad E.Jakilaitis šioje laidoje nesivadovavo objektyvumo ir nešališkumo principais, pažeidė jo orumą, nusižengė moralei ir etikai.

„ (...) Prašau Žurnalistų etikos inspektorių ištirti ir įvertinti tokį žurnalisto Edmundo Jakilaičio profesinės veiklos epizodą nacionalinio transliuotojo LRT misijos kontekste“, - rašoma V.Galvono pareiškime.

V.Galvonas ir G.Staniulis praėjusią savaitę BNS teigė jokios paskolos sutarties nesudarę.

Pasak A.Siaurusevičiaus, skundas nėra pakankamas pagrindas nušalinti darbuotoją.

„Teisinio pagrindo nušalinti šiuo metu mes neturime. O V.Galvonas, jeigu jis jaučiasi teisus, turi teisę įrodinėti savo tiesą, kad tokios sutarties nebuvo“, - BNS antradienį sakė LRT vadovas.

Nacionalinio transliuotojo generalinis direktorius teigė kol kas jokių veiksmų E.Jakilaičio atžvilgiu neketinantis imtis.

„Darbdavys irgi apribotas įstatymų. Darbdavys nėra teismas. Bus galima svarstyti tą klausimą, tik jeigu paaiškės, kad ponas E.Jakilaitis neteisus. Jeigu mes dabar imtumėmės veiksmų, būtų persekiojimo už kritiką požymių“, - įsitikinęs A.Siaurusevičius.

E. Jakilaitis: stengiamasi nukreipti dėmesį nuo pagrindinio klausimo

E.Jakilaitis savo ruožtu BNS sakė V.Galvono kreipimusis vertinantis kaip siekį nukreipti dėmesį nuo esminio klausimo - galimo savo interesų konflikto.

„Čia ne apie mano asmenį kalba, bet apie sveiką protą. Žurnalistai neturi priėjimo prie absoliučios informacijos, tai nėra teisėsaugos ar kvotos institucija, žiniasklaida kelia klausimus, kurie yra svarbūs visuomenei. Žurnalisto viena iš esminių pareigų - jeigu ne pati svarbiausia - kelti klausimus. Jei klausimų kyla, jie yra keliamai. Suvesti kažką į žurnalisto asmenį yra žema ir pigu“, - aiškino E.Jakilaitis.

Žurnalistas sakė, kad jo vietoje taip pat būtų elgęsi viso civilizuoto pasaulio žurnalistai.

„Aš manau, kad turiu pakankamai daug patirties - televizijoje dirbu 18-tus metus, yra buvę įvairiausių situacijų, ir manau, kad savo darbą atlikau šiuo atveju taip pat profesionaliai. Kada tu matai rankose dokumento kopiją su žmogaus parašu, kalbančią apie aiškų interesų konfliktą dėl jo veiklos ir to, kas parašyta toje sutartyje, čia net nėra klausimų, ką tokiais atvejais daro žurnalistai visuose civilizuotuose pasaulio kraštuose“, - tvirtino E.Jakilaitis.

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl dokumento klastojimo

Prokuratūra antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumento klastojimo. Tyrimas pradėtas po to, kai praėjusią savaitę į prokurorus kreipėsi finansų viceministras „tvarkietis “ V. Galvonas, viešai paskelbus apie neva jo sudarytą paskolos sutartį su lošimų bendrovės „Top sport“ savininku G. Staniuliu.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje tyrimas pradėtas dėl netikro dokumento pagaminimo, tikro dokumento suklastojimo arba žinomai netikro ar suklastoto dokumento realizavimo, BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį pradėjo tyrimą dėl galimo finansų viceministro interesų konflikto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)