Rugpjūtį Europos Komisija (EK) paskelbė apie tam tikras priemones, skirtas pagelbėti vaisių ir daržovių augintojams, kurie nukentėjo nuo Rusijos taikomų ES produktų importo apribojimų.

Trečiadienį EK savo pareiškime teigia pristabdanti paramos programą "po abejotinų reikalavimų" ir artimiausiomis dienomis įvesianti "tikslingesnę schemą".

Anot EK, tokių priemonių imtasi dėl "neproporcingo reikalavimų plūstelėjimo, kai reikalaujamos kompensacijos padengti nuostolius, susijusius su kai kuriais produktais, kelis kartus didesnės už bendrą ES vidutinį metinį eksportą į Rusiją".

Pasak vieno ES šaltinio, nepanorusio skelbti savo pavardės, Komisija "turinti rimtų abejonių, ar Lenkijos pateikti skaičiai atitinka tikrovę", ir paprašė jų patvirtinimo.

Anot šaltinio, Lenkijos reikalaujamos kompensacijos už patirtus nuostolius auginant agurkus ir kornišonus prilygsta 487 proc. metinio ES eksporto į Rusiją.

Rusijos embargas, galiosiantis metus, taikomas mėsos, vaisių ir daržovių, žuvies ir pieno produktams, importuojamiems iš Europos Sąjungos, Jungtinių Valstijų, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)