"Dalyvaujant atominės energijos gamyboje reikia kooperuotis arba su Baltarusija, arba su Rusija - kito kelio nėra", - rašo V.Romanovas dienraštyje "Vilniaus diena" penktadienį paskelbtame komentare.

Šiemet naujos politinės partijos steigimą inicijavęs verslininkas teigia, kad Baltarusijai ir Rusijai Karaliaučiaus srityje nusprendus statyti savo atomines elektrines, "Lietuvos atominė elektrinė bus paprasčiausiai nerentabili ir nekonkurencinga".

"Manau, kad šitą projektą stumia nusikaltėliai, kurie nebijo nei Dievo, nei velnio", - apie Visagino atominės elektrinės projektą teigia verslininkas.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad Visagino AE padidintų nuo Rusijos energetikos išteklių priklausomos Lietuvos savarankiškumą. Uždarius Ignalinos atominę elektrinę, dabar Lietuva turi importuoti daugiau kaip 60 proc. elektros, daugiausia importuojama iš Rusijos, kuri taip pat yra vienintelė dujų tiekėja Lietuvai.

Projektą taip pat remia prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri teigia, kad jis gali gali duoti didžiulį ekonominį postūmį visam regionui. Tačiau kai kurie opozicijos politikai projektą kritikuoja, sakydami, kad yra neaišku, jis bus ekonomiškai naudingas.

Vyriausybė tikisi, kad Visagino AE bus pastatyta iki 2020-2022 metų. Opozicinių partijų iniciatyva kartu su Seimo rinkimais rudenį vyks konsultacinis referendumas dėl jėgainės statybos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)