„Esu informuotas, kad toks susitarimas yra pasiektas ir jis yra vertinamas pozityviai ir mūsų specialistų, ir atominės elektrinės specialistų, ir Europos komisijos atstovų“, - tvirtino premjeras.

A. Kubilius teigė, kad veiksmų planą realizavus, iki lapkričio mėnesio turėtų būti atlikti visi reikalingi darbai dėl panaudoto branduolinio kuro pašalinimo iš reaktorių.

„Mes tikrai negalime sutikti su tokiais veiksmais, kurie kokiu nors būdu sudarytų abejonių dėl branduolinės saugos uždarant Ignalinos atominę elektrinę. Mes to reikalaujame. Tikiuosi, iki lapkričio mėnesio bus atlikti visi reikalingi darbai. Turim užtikrinti, ar tikrai naudojama ta įranga, kuri atitinka didžiausius branduolinės saugos reikalavimus“, - apie kilusias problemas su atominės elektrinės uždarymo projektu komentavo Vyriausybės vadovas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Lietuvoje apsilankiusi Europos parlamento Biudžeto kontrolės komisijos delegacija šaliai davė laiko iki šio antradienio išspręsti nesutarimus tarp rangovų Vokietijos bendrovių „Nukem“ ir GNS konsorciumu. Europarlamentarai įspėjo šalies atstovus, kad laiku neradus problemos sprendimo su rangovais, gali būti stabdomas finansavimas iš Europos Sąjungos Ignalinos AE uždarymo projektui.

Iki 2013 m. Europos Sąjunga AE uždarymui skyrė 1,367 mlrd. eurų. Iš 2014-2020 m. biudžeto siūloma dar skirti 210 mln. eurų. Tačiau Lietuvos ekspertai teigia, kad tai tik 20 proc. reikalingų šiam periodui lėšų. Iš viso reikėtų 870 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)