Įrašo autorė, filmavusi dalį paskaitos, šiuo metu nesimoko LMTA, ji - akademinėse atostogose. „Į režisūrą stojau, nes norėjau studijuoti kiną, į akademines mane „išprašė“ išeiti, nes blogai žygiuoju, taigi, jeigu kino režisieriams per prievartą yra tiek sovietinės gimnastikos ir dar dėstytojas visą laiką menkina studentus, studentai nuolat iškviečiami „ant kilimėlio“, nuolatinės diskusijos, ar studentas čia pataikė, nes blogai žygiuoja, yra juokinga, labiausiai gaila vaikų iš provincijos, kurie išlaikę egzaminus šimtukais paklusniai trepsi, nes bijo būti išmesti, netiki, kad situaciją gali pakeisti, bijo apie tai kalbėti. Šimtukininkų kita psichologija. Jie nepasiduos, neis pas psichologą, jie laimės, apeis situaciją, jie taip išugdyti, bet vardan ko kęsti sovietinę gimnastiką, nuolatinius pažeminimus?“ – kalbėjo buvusi studentė.

Anot merginos, LMTA studentai turi repetuoti ir savaitgaliais. „Tuos trepsėjimus. Kaip per dainų šventę ratu dalyviai sustoja, – kalbėjo mergina. – Bet prie ko čia kinas... Aš ir kursiokų klausiau, mokančių už studijas, ką jūs čia veikiate, jie man sako, kad nėra alternatyvos, Lietuva neturi kino mokyklos .“

Vaizdo įraše užfiksuota paskaita, kurios metu dėstytoja nevengia pakelti tono, studentus vadina „durneliais“. Šiam įrašui pradėjus plisti feisbuke, vienas vaikinas jį įvardijo kaip „koncentracijos stovyklą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)