Šeštadienį, spalio 22 d., 2.40 val., Vilniuje, prie Karaliaus Mindaugo tilto kelių patruliai tikrino vairuotojų blaivumą. Jų dėmesį tyčia atkreipė atlikėjas Egidijus Dragūnas. Važiuodamas pro šalį prabangiame „Audi“ ėmė šaukti bei rodyti nepadorų gestą - vidurinį pirštą.

Pareigūnai nesileido įžeidinėjami ir automobilį sustabdė prie artimiausio šviesoforo vos už 100 metrų. Automobilį vairavo blaivus Selo draugas, o keleivio vietoje sėdintis atlikėjas ėmė neužsičiaupdamas dėstyti savo požiūrį į Lietuvos policijos darbą.

„Tokie reidai - žmonių terorizavimas. Tai, ką daro Lietuvos policija - blogis. Tai neveiksminga, nes kiekvieną savaitgalį vyksta tie reidai, o žmonės vis tiek girti važinėja. Geriau valstybė nemokėtų už pareigūnų benziną ir darbą reiduose, o sumokėtų už taksi paslaugas. Aš jau metus neturiu teisių ir dėl to niekam nėra geriau,“ - dėstė E. Dragūnas. Savo tiradą papildė įvairiomis pirštų kombinacijomis, kol pareigūnams tai įgriso.

Policininkas išlaipino atlikėją ir pasodino į tarnybinį automobilį. Selas galiausiai atsidūrė komisariate, kur jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimo, reiškiamo žodžiu ar kūno gestais bei viešosios tvarkos pažeidimo.

Prabangų automobilį vairavęs draugas turėjo tęsti kelionę vienas.

DELFI primena, jog E. Dragūnas teisę vairuoti prarado gruodžio pradžioje. Prabangų „Mercedes“ visureigį vairavęs atlikėjas tąkart įpūtė net 1,65 prom. Tai – vidutinis girtumo laipsnis.

Teismas nusprendė, kad E. Dragūnas netenka teisės vairuoti 2 metams ir 2 mėnesiams, taip pat jam skirta 723 eurų bauda.

„Gailiuosi, atsiprašau visuomenės. Prašau skirti didesnę finansinę baudą“, – sakė E. Dragūnas ir prašė trumpesnės bausmės dėl teisių atėmimo. – Retai geriu, iš tikro, dėl to taip ir nutiko.“

Žadėjo kreiptis pagalbos

Kitą rytą po to, kai įkliuvo neblaivus, Selas viešai atsiprašė visuomenės. Dainininkas pripažino, jog toks elgesys netoleruotinas, ir stengsis dėti visas pastangas, kad tai nebepasikartotų.

„Aš noriu atsiprašyti visuomenės už šį mano poelgį. Kiekvienas gyvenime turime pakilimų ir nuosmukių. Šiuo metu aš išgyvenu tikrai sunkų gyvenime momentą. Bandau nepalūžti. Pripažįstu, kad man sunkiai sekasi. Aš labai apgailestauju ir visų atsiprašau,“ – teigė dainininkas.

Pasak E. Dragūno, toks įvykis yra emociškai pasimetusio žmogaus elgesys ir jis jokiu būdu neturėtų tapti pavyzdžiu jauniems žmonėms.

„Aš pats turiu sūnų, kurį branginu kaip savo gyvenimą, ir nenorėčiau, kad jis matytų tokio tėvo pavyzdį. Netoleruoju tokių savo klaidų ir netoleruosiu. Visuomenei noriu pažadėti, jog tai paskutinis kartas, kai mano asmeninio gyvenimo problemos sukelia grėsmę kitiems”, – apgailestauja E. Dragūnas.

Atlikėjas taipogi svarstė galimybę kreiptis pagalbos į medikus.

„Kiekvienam žmogui labai sunku pripažinti, kad tau reikia pagalbos, ypatingai kai esi visuomenėje žinomas žmogus. Egidijus turi drąsos pripažinti savo klaidas. Jis pats nuo pat ryto prašė viešai atsiprašyti visuomenės – jo pasisakymas nebuvo suplantuotas nei viešųjų ryšių specialistų, nei teisininkų. Egidijus nuoširdžiai labai išgyvena dėl šios situacijos – būtent tai yra tiesa. Šiuo metu su atlikėju jo šeima ir artimiausi draugai. Todėl prašome visuomenės ir žiniasklaidos supratimo dėl šios situacijos”, - tuomet teigė E. Dragūno atstovė spaudai Liubovė Zaiceva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1462)