Palangoje šis skulptūrų parkas veikia pirmus metus. Vienai skulptūrai menininkas sugaišta vieną ar dvi dienas. Skulptorius pasirinko vaizduoti animacinių filmų veikėjus todėl, kad šios skulptūros pritraukia tiek jaunąją, tiek vyresnę auditoriją. „Norėjau pasižiūrėti, kaip žmonės reaguoja į smėlio skulptūras. Nesinorėjo iškart demonstruoti menų“, - kalbėjo A. Petkus, dirbantis ne tik su smėliu, bet ir ledu, aliuminiu, akmeniu, medžiu.

Skulptorius savo menu džiugina ne tik Lietuvos gyventojus. Menininkas yra apkeliavęs daugybę pasaulio šalių. A. Petkus dalyvauja skulptūrų čempionatuose, kurie yra rengiami Australijoje, Kinijoje, Rusijoje: „Yra labai daug projektų. Tenka net atsirinkti, kur verta važiuoti. Tačiau norisi labiau likti Lietuvoje.“

Kelias iš skulptūrų parke sukūrė ir prodiuseris, dailininkas Egmontas Bžeskas. Menininkas skulptūrų parką papuošė animacinio filmuko „Ratai“ veikėjais ir zuikiu iš smėlio. E. Bžesko skulptūra išsiskiria tuo, kad vienintelė yra nudažyta ryškiomis spalvomis. „Kadangi šiuo metu ilsiuosi Palangoje, lipdyti skulptūrą yra puikus būdas praleisti vakarą“, - DELFI kalbėjo E. Bžeskas.

Atėjus rudeniui visos skulptūros atsidurs ten, iš kur ir atėjo – artimiausiame smėlio karjere. Tačiau A. Petkus tikisi, kad pavyks išlaikyti darbus ir žiemos sezonui. „Norėčiau, kad šis parkas veiktų visus metus. Juk Palangoje būna švenčių ne tik vasaros sezonu: Kalėdos, Naujieji metai, stintų šventė, Velykos. Atėjus šalčiams į tarpus pristatyčiau ledo skulptūrų. Būtų labai graži kombinacija.“

DELFI galerijoje - smėlio skulptūrų parkas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)