Nesiskundžia Donalda ir dabar, kad per gražų jubiliejų jai teks dirbti, vesti renginį. „Po darbo pernakvosiu nuostabiame viešbutyje ir važiuosiu per draugus į sodybą prie ežero. Ten antrąkart šiais metais išsitrauksiu maudymosi kostiumėlį, pasideginsiu, paplepėsiu su bičiuliais“, – jubiliejaus planus išduoda ji.

 – Sulaukus tokio amžiaus būtinai kažkas paklaus: „Ar jauti, kaip greitai bėga laikas?“

 – Laikas yra darboholikų išmislas. Laikas yra labai reliatyvus dalykas. Ar jaučiu, kad senstu? Žinoma. Lova įdubo, plaukai retėja, iš to ir matosi, kad metai bėga... Mane amžius labai baugino. Tas skaičius labai negražus. Bet mama nuramino. Sako, 40 labai gražus skaičius. Nulis yra visko pradžia, o ketvertas – kaip didelis kaušas. Ir tik nuo manęs priklauso, jis slinks link 50-ties, ar link 30-ties.
Donalda Meiželytė

 Norėčiau tapti energinga sveikuole. Bet tai ne mano natūrai. Aš vos prisiverčiu pasportuoti porą kartų per savaitę. Ir tai ne visada. Tas mano darbas naktinis... Ech, nebus mano gyvenime normalaus režimo.

 – Turi suplanavusi pasiekimų karjeros srityje, kurių per pastaruosius 40 metų galbūt nespėjai įgyvendinti?

Kam man ta karjera? Niekada neturėjau tokių ambicijų. Man nusispjauti ant pasiekimų. Man patinka mano darbas. Tie, kurie nori, kad ant jų antkapio įmantriu šriftu būtų užrašyta kažkokia epitafija, tegu sau ir vargsta. Gyvenimas yra per trumpas ir per brangus, kad kažką kitiems įrodinėčiau.

 – Jei turėtum galimybę pakeisti savo praeitį, ko norėtum nedaryti, arba atvirkščiai – padaryti?

Gailiuosi, kad nepadirbėjau studijoje, neįrašiau naujų dainų. Vis laiko pritrūksta, kiti einamieji darbai sutrukdo. Bet muzika yra mano gyvenimo dalis. Aš netgi turiu portatyvinę kolonėlę, kurią galiu vežiotis kaip lagaminą.

 – Kokią dovaną sau ketini pasidovanoti tokio gražaus jubiliejaus proga?

Gimtadienio proga pasidovanojau sau kompiuterį. Sėdžiu prie jo ir svarstau: „Gal reikėjo ne dviejų branduolių, o keturių imti? O gal reikėjo SSH, o ne HD? Atminties užtenka, bet aštunti „windowsai“ kokie šlykštūs...“ Džiaugiuosi, kad nesenstu ir domiuosi tokiais dalykais. Galiu bet kokį paauglį pamokyti kompiuterių parametrų ar kompiuterinių žaidimų. 18-metė dukra man neseniai pasakė: „Nei vienas mano draugas tokios motinos neturi.“
Donalda Meiželytė

 – Niekada nesigailėjai tapusi jauna mama?

Dievulis mane išgelbėjo. Nes jei nebūčiau tapusi jauna mama, tikrai būčiau susidėjusi su negera kompanija, būčiau arba prasigėrusi, arba tapusi narkomane. Ir tai sakau labai rimtai. Mano vidinės energijos labai daug, aš niekada negalvodavau apie pasekmes. Viena išmintinga moteris yra pasakiusi, kad manyje yra velnias, kuris gundo, ir angelai, kurie nuolat saugo. Taip ir vyksta visą gyvenimą tarp jų kova. Kaip ir tarp pareigos ir požiūrio: „Ech, niekas nesvarbu“. Su vaiko gimimu ateina atsakomybės, brandos jausmas, negali sau gulėti prie tvenkinuko, turi suktis ir dirbti. Dabar gyvenime galbūt neturėčiau to, ką turiu, jei ne mano dukra.

 – Sulaukusi 40-ties visko turi. Ir namus, ir suaugusią dukrą, ir mylimą darbą. Tik vyro šalia tavęs nesimato. Gal todėl, kad moteris su metais darosi jiems vis išrankesnė?

Man vyrai nebeįdomūs. Pavargau įsimylėti. Jau tiek buvo tų meilių, kad jau nebenoriu kančių. Aišku, būtų labai smagu pamilti bendramintį žmogų, bet man taip gera vienai. Kur aš tą vyrą rasiu. Žmonės galvoja, kad jei aš vedu renginį ir straksiu su aukštakulniais visą vakarą, tai ir namuose esu tokia. Tai dvi skirtingos Donaldos. Savo asmeninėje aplinkoje esu namų dvasia. Leidžiu vakarus su knyga, kažką kramsnoju. Meilė yra aplinkui mus. Reikia mylėti save, vaikus, žmones, pasaulį, neskriausti jo savo ego, saugoti grožį. Meilė vyrui yra viena iš sudedamųjų dalių. Ji yra aistringa, su tokiu nuostabiu priedu kaip seksas. Šiuo metu nenorėčiau vyro, kuris kiekvieną dieną trintųsi po namus. Bet turėti gyvenime daugiau kūniškų malonumų tikrai būtų neblogai (juokiasi).
Donalda Meiželytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)