Ketvirtadienį apsiniaukusiu dangumi bei lietumi poilsiautojus pajūryje liūdinęs dangus penktadienį pradžiugino saulės spinduliais, nors termometro stulpelis nepašoko į aukštumas.

„Atvykome ketvirtadienį, – DELFI pasakojo festivalyje sutiktos merginos, ant kurių rankų buvo užrištos apyrankės su užrašu „Karklė 2016“. Pernai pagamintas apyrankes gavo visi į festivalį atvykę svečiai. – Ir nesinori perspausti, bet tikrai tų palapinių buvo vos kelios. Šiandien jau daugiau, tačiau palapinių miestelyje dar daugybė tuščios vietos.“

Festivalio teritorijoje jau skamba muzika, tačiau pramogų erdvės – pustuštės. Tik vienur kitur jaunimas bando savo jėgas sporto iššūkiuose ar lepinasi gaiviu oru.

Festivalyje sutikta 38-erių Renalda pasakojo, kad bilietą įsigijo paskutinę akimirką. „Bijojome, kad gali būti netikri, – nusijuokė moteris pridurdama, kad bilietą įsigijo iš perpardavinėtojų. – Jau trečią kartą vykstame į „Karklę“, tačiau šįmet labiausiai norėjo dukra, dėl SEL koncerto.“

Renalda festivalyje vieši jau trečią kartą. Visus kartus čia vyko kartu su šeima: vyru bei dukra. Tiesa, jų šeima apsistojo namelyje. „Vakar tik pasivaikščiojome festivalio teritorijoje ir tiek, palapinių miestelio net nematėme, – į klausimą, ar daug festivalininkų, jos nuomone, pasinaudojo galimybe atvykti čia anksčiau, atsakė Rendalda. – Bet žmonių nebuvo daug, o šiandien jau matosi, kad minia didėja.“

Prieš pat festivalį nuaidėjo žinia, jog šį savaitgalį Lietuvą gali skalauti lietūs ir audros. „Tai tikrai neramina, nors gal viskas bus gerai“, – šyptelėjo DELFI kalbinta festivalininkė.

Organizatoriams rūpestį kėlęs įvažiavimas taip pat negąsdina. Nors kelias link Karklės remontuojamas ir galima važiuoti vos viena eismo juosta – spūstys nesiformuoja. Eismą reguliuoja policijos pareigūnai.

Kiek festivalininkų jau atvyko į teritoriją – nėra aišu.

Penktadienio vakarą festivalyje pasirodys Leonas Somovas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu, Lilas ir Innomine, „Naktinės Personos“, „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ ir daugelis kitų.

Dar prieš festivalį vienas iš renginio organizatorių, Marius Tumšys, DELFI kalbėjo, jog tikisi apie 10 tūkstančių festivalininkų. Daugelis jų turėtų pasinaudoti pernai įsigytais bilietais – pernai buvo parduota kur kas daugiau bilietų nei šįmet, tačiau, organizatoriaus tikinimu, bilietų pirkimas itin suintensyvėjo paskutinėmis dienomis.

DELFI primena, jog pernai festivalis „Karklė“ buvo atšauktas likus vos kelioms paroms iki jo pradžios. Keli tūkstančiai bilietus įsigijusių asmenų liko be nieko. Iki šiol nė vienam nepavyko susigrąžinti pinigų už įsigytus bilietus, nors visiems jiems buvo suteikta galimybė pasinaudoti bilietu atvykstant į šįmet rengiamą festivalį.

Tiesa, po skandalingo festivalio „Karklė“ atšaukimo, jį organizavusiai įmonei buvo iškelta bankroto byla. Šįmet festivalį toje pačioje vietoje ir tuo pačiu pavadinimu ėmėsi organizuoti kita įmonė. Beje, vienas iš organizatorių liko tas pats, tai „festivalio tėvu“ neoficialiai tituluojamas Marius Tumšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)