Naujas „Happyendless" muzikinis formatas – elektroninius skambesius papildantys kaskart vis kiti žinomi Lietuvos vokalistai. Grupė jau pristatė dainą „Gravitacija", kuriame vokalo partiją atlieka Giedrė Kilčiauskienė, su „G&G Sindikato" nariu Kastyčiu Sarnicku-Kastetu kartu įrašė kūrinį „Iškritęs iš mėnulio", o šį kartą elektronikoje pinasi „Kamanių šilelio" folk muzikos motyvai, skelbiama pranešime spaudai.

„Iki šio bendro darbo, su „Kamanių šileliu" visai nebuvome pažįstami, – pasakoja „Happyendless" narys Andrius Kauklys. – Išgirdau Kamilę per radiją ir galvoje jos vokalas iš karto sugulė su tada jau turėtu mūsų naujosios dainos maketu. Būtent to mums ir reikėjo – truputį folk ir truputį rytietiško skambesio."

„Kamanių šilelio" vokalistė Kamilė Gudmonaitė pripažįsta, jog dar niekada neteko dirbti su kitais muzikantais, tad „Happyendless" pasiūlymas kartu įrašyti kūrinį ir nustebino, ir nudžiugino.

„Kartu dirbti buvo labai įdomu! Esu įpratusi kurti visai kitokio žanro muziką, tačiau man labai patiko, jog „Happyendless" norėjo būtent šių dviejų skirtingų žanrų derinio, kitaip tariant – kad būčiau savimi, – šypsosi Kamilė. – Kai išgirdau galutinį dainos variantą, labai apsidžiaugiau, nes tai, ką jie sukūrė yra be galo gražu. Šioje muzikoje slypi visos temos – ir žvilgsnis į kosminį dangų, ir rytų dvelksmas, ir meilė šaltą žiemos naktį. Ir dar – norisi šokti."

Prieš išleisdami albumą, „Happyendless" naujausius kūrinius klausytojams pristatyti ruošiasi gyvai – rugsėjo 8 dieną jie gros „Loftas Fest" scenoje ir neslepia, jog tai bus iki šiol didžiausias jų audiovizualinis darbas.

„Šiuo metu studijoje rūksta dūmai ir šaudo kibirkštys, – juokiasi Andrius. – Sinchronizuojame šviesas, montuojame vaizdus, režisuojame pasirodymą. Vyksta sunkus ir rimtas pasiruošimo koncertui procesas. Mūsų muzika auga, plečiasi, įgauna vis didesnį tūrį, joje apsigyvena spalvos. Nekantraujame klausytojams parodyti tai, kas dieną naktį vyksta „Happyendless" studijoje."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją