Kuriais metais išleistas Martyno Mažvydo „Katekizmas”? Kelintais metais įkurtas Vilniaus universitetas? Ar Merkinė kairiajame, ar dešiniajame Nemuno krante? O Birštonas? O Kauno Aleksotas? O kaip rašomas žodis „slysti” – su nosine ar be? Daugybė klausimų apie Lietuvą, jos istoriją, geografiją, raštą sudėlioję žaidimo kūrėjai rimtai patikrins šio trečiadienio žaidėjų šešetuko žinias.

Šįkart „Auksinio proto” studijoje ir vėl žais trys moterys ir trys vyrai – visi vilniečiai: 34 metų vaistininkė ir aistringa motociklininkė Inga Malofejeva, 29 metų vyr. duomenų analitikė, užsiimanti savanoriška veikla Jolanta Sakalauskaitė ir 30 metų duomenų analitikė – keliautoja ir tinklininkė Inga Veloniškienė.

Vyrišką kompaniją atstovaus: 37 metų dėstytojas ir keliaujantis tyrėjas – prancūzų poeziją ir kovos menus mėgstantis filosofas Mindaugas Briedis, 25 metų sportą ir keliones mėgstantis pardavimų vadybininkas Marijus Jasas bei 23 metų programuotojas-maksimalistas Povilas Milgevičius.

„Auksiniame prote” nuskambės ir lotyniškų frazių – jas teks išsiversti ir suprasti apie ką kalba. Vienai komandai tai visai lengvas grobis, kitai – kietesnis riešutėlis. Tačiau žaidimas yra žaidimas – vis nugalėtojais būti negali. Juo labiau kai žaidimas pasiekia kulminaciją ir kiekvienas jau žaidžia už save.

Štai tuomet ir paaiškėja, ar „homus hominem lupus est”… O kur dar du provokatoriai – Arūnas ir Andrius, juk jie ne tik žaidimo vedėjai, bet ir azartiškos kovos dalyviai, kuriems svarbu, kurio komandos narys laimės šįkart ir kuris jųdviejų žaidimą baigs užrietęs nosį. Tam jie pasitelkia gražbyliavimo, įtikinėjimo meną ir visus aktorinius sugebėjimus. Tačiau ne visi žaidėjai iš kelmo spirti…

Kam seksis atsilaikyti provokacijoms ir pasiekti finalą, pamatysime „Auksiniame prote” šįvakar 21.15 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją