Kai „Emigrantų“ komanda filmavo siužetą, laidos herojai Dubajuje buvo praleidę vos savaitę, tačiau lietuvių porelė jau tuo metu iš įvairių darbo pasiūlymų rinkosi tinkamiausią variantą bei planavo savo ateitį. Viename prabangiausių Vilniaus restoranų virtuvės šefu dirbęs Tadas besibaigiant vasarai nusprendė, kad šiltu ir saulėtu oru nori mėgautis ilgiau nei tris mėnesius per metus, todėl nusprendė ką nors keisti.

Lietuvoje buvo viskas gerai, gyvenome komforto zonoje, tačiau norėjosi iššūkių“, — prisipažįsta lietuvis.

Tado žmona Mingailė entuziastingai pritarė vyro siūlomai avantiūrai. Moteriai norėjosi pailsėti nuo neseniai pasibaigusių šešerių mokslo metų: bakalauro ir magistro studijų. Jungtinius Arabų Emyratus pora pasirinko ne vien dėl gero oro, bet ir dėl to, jog Europoje maža šiltų angliakalbių vietų.

Trisdešimtmetis Tadas prisimena pirmąją nuostabą, atvykus į Dubajų: „Sunku pasakyti, jog čia arabų kraštas, tai lyg patys prabangiausi Vakarai.“

Pašnekovas sako, kad yra du keliai, norint tapti Artimųjų Rytų krašto gyventoju: vienas, mažiau rizikingas, planuojant viską iš anksto, ir kitas — daug rizikingesnis, atvykti be jokio pasiruošimo ir tiesiog vietoje bandyti laimę. Tadas pasirinko pastarąjį.

Vyras džiaugiasi, jog čia gyvena nemažai lietuvių, kurie priešingai nei Anglijoje ar Airijoje, noriai padeda tautiečiams. Virtuvės šefą iš Lietuvos užplūdo darbo pasiūlymai, tad lietuvis pats renkasi vietą, kur nori dirbti. „Esu baigęs kulinarijos mokyklą Lietuvoje, o tai čia yra itin vertinama“, — „Emigrantų“ laidoje pasakos Tadas.

Tadas sako, kad pradėti dirbti Dubajuje taip pat lengva, kaip bet kurioje Europos Sąjungos šalyje — imigracijos įstatymai šiame Emyrate labai palankūs naujakuriams. Ir iš paprasto turisto nesunkiai galima tapti teisę dirbti turinčiu laikinu šalies gyventoju.

„Atskridęs gauni teisę būti 90 dienų, per jas ieškai darbo, o kai randi, darbdavys privalo tau suorganizuoti darbo vizą“, – emigracijos niuansus Dubajuje laidoje „Emigrantai“ pasakos lietuvis.

Daugiau įspūdžių ir patarimų, kaip susirasti darbą Dubajuje, matysite laidoje „Emigrantai“ antradienį 19.30 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)