Jūratės gatvės aikštėje esantis fontanas abejingų nepalieka. Poilsiautojai aikčioja ir ploja matydami, ką šis sugeba parodyti.

Kaip informuojama, geriausiai į fontaną žiūrėti visiškai sutemus, nuo 22.30 iki 23.10 val. Tuomet programa įjungiama automatiškai, stebėti ją galima nemokamai.

Groja fontanas ir 11, 13, 15, 17, 19 ir 21 valandomis, tačiau tuomet dėl dienos šviesos negalima matyti šviesų šou. Be to, tuomet fontanas pagroja tik po vieną kūrinį.

Priklausomai nuo pasirinkto muzikinio kūrinio, keičiasi vandens čiurkšlių aukštis, kryptis, taip pat – fontano apšvietimas. Pagal kūrinį vandens čiurkšles valdo speciali kompiuterinė įranga. Tokį įspūdingą efektą padeda sukurti apie 260 fontane sumontuotų vandens purkštukų ir 48 įvairių spalvų šviestuvai.

Aukščiausiai vandenį pakelti galima iki 8 metrų aukščio. Pagal pakeliamo vandens kiekį Palangoje įrengtas fontanas yra pats didžiausias šokantis fontanas Lietuvoje – per minutę jis galės pakelti per 4 tonas vandens.

DELFI primena, kad fontanas ypatingai apsaugotas ir nuo chuliganų. Jis stebimas dviem vaizdo kameromis Viena jų vaizdą siunčia į Palangos policijos komisariatą, o kitos filmuojamą medžiagą stebi „Palangos komunalinio ūkio“ sargai.

Pastarosios įmonės vadovas Konstantinas Skierus prognozavo, jog pasibaigus vasaros sezonui, fontanas galėtų veikti bent jau savaitgaliais iki lapkričio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)