Ukrainos vyrams auginti raumenis padeda pačios paprasčiausios priemonės – bokso kriaušę atstoja virtinė senų padangų, o treniruoklius – į unikalius treniruoklius perdirbtos senos staklės ir kitoks metalo laužas. Tiesą sakant, „Kačalka“ labiau primena sąvartyną, o ne sporto klubą.

Nėra jokio stogo, tad sunkios treniruotės metu gali puikiai atgaivinti netikėtai prapliupęs lietus.

„Kačalkos“ istorija prasidėjo dar XX a. 8-ąjį dešimtmetį. Šis unikalus sporto klubas po atviru dangumi tapo savotišku atsaku į garsųjį Kalifornijoje esantį paplūdimį, kur savo raumenis demonstruoja ir lavina tikrai kieti vyrukai. Per keturis dešimtmečius „Kačalka“ užtikrintai išpopuliarėjo – šiuo metu joje galima naudotis net 200 skirtingų raumenų stiprinimui skirtų treniruoklių.

„Kačalkos“ idėjos sumanytojai – sportininkas iš Lenkijos Kasmiras Jagelskis ir matematikos profesorius Jurijus Kukas. Šis didžiulis unikalus sporto klubas po atviru dangumi veikia Tuhenio saloje – pačioje Kijevo širdies dešinėje.

Prabangiuose sporto klubuose žmonės palieka didžiules sumas pinigų. Tačiau tik ne „Kačalkoje“ – čia galima treniruotis nemokamai.

Sporto klubo pavadinimas kilo iš ukrainiečių kalbos žodžio kačat, kurio reikšmė – auginti raumenis.

Dauguma treniruoklių atsirado iš metalo laužo, kurio šaltojo karo metais šalyje tikrai netrūko. Raumenų treniravimo mašinoms panaudotos ir senų automobilių bei įrengimų dalys.

Aprūdijusios tankų grandinės ir senų laivų dalys sujungtos į vieną darinį – iš jų gimė patys primityviausi jėgos ir pasipriešinimo treniruokliai. Iš metalo ir medžio pagaminti monstrai nudažyti mėlyna spalva – prabangos „Kačalkoje“ tikrai nerasite.

Dauguma treniruoklių kruopščiai pritvirtinti, kad metalo laužo ieškantys vagišiai jų neišsigabentų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)