Čia nebus burokėlių, morkų, kiaušinių, tačiau tikrai bus majonezo. Lietuviško originalaus. Juo pagardintas bulvių ir silkių salotas galėsite valgyti vienas, o jei nutarsite nedėti silkės, galės būti kaip garnyras.

Reikės:

  • 2–3 bulvių,
  • 150–200 g silkių filė (geriausia – silpnai sūdyta),
  • 1 raudono svogūno,
  • 1 rauginto/marinuoto agurko (arba 1 valg. š. kaparėlių),
  • saujelės smulkintų žalumynų – svogūnų laiškų, krapų,
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
  • maltos aitriosios paprikos (pagal skonį),
  • druskos (pagal skonį),
  • 2 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
  • 1 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių.

Gaminimas:

Išvirtas su lupena bulves (tik nepervirkite) nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais.

Į dubenį su bulvėmis dėkite smulkintus silkės gabalėlius, svogūną (geriausia perpjauti perpus ir supjaustyti griežinėliais), agurką, žalumynus.

Įberkite prieskonių ir viską pagardinkite majonezo ir garstyčių padažu.

Tokias salotas galite valgyti vienas, o jei nedėsite silkės, tiks kaip garnyras prie karšto patiekalo. Skanių Velykų!