Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad įmonė atsakingai formuoja asortimentą ir taiko itin griežtus kokybinius reikalavimus privačioms „Rimi“ etikete pažymėtoms prekėms. Tai užtikrinti padeda – griežta kontrolės sistema, kruopščiai prižiūrimas sudedamųjų dalių sąrašas, o be to, jiems taikomi papildomi tarptautiniai kokybės standartai.

Griežta kontrolė kokybei

Prekybos tinklo „Rimi“ privačios etiketės gaminių asortimente –  aukštos kokybės daržovės ir vaisiai, pieno produktai, šviežia mėsa, konservuoti produktai ir kiti gaminiai. Galima sakyti – bene kiekvienoje produktų kategorijoje galima rasti ir „Rimi“ etikete paženklintus produktus. Tad išsirinkti gali kiekvienas pirkėjas. 

E. Krasauskienė pažymi, kad produkcija būna tiriama laboratorijose, be to, bendradarbiaujama  su gamintojais, kurie turi sertifikuotą kokybės vadybos sistemą.  

„Visgi ne visi gamintojai tokią sistemą turi, tad tokiais atvejais taikomas „Rimi“ kokybės auditas: jo metu vertinama situacija konkrečioje gamykloje, kontrolės metu gamybos įmonėje tikriname dokumentus, jei reikia – imame mėginius.  Bet to, apie būsimą auditą gamintojas gali būti įspėtas arba ne – visa tai leidžia užtikrinti aukštą mūsų privačios linijos produkcijos kokybę“, – aiškina „Rimi“ atstovė. 

Dėmesys sudėtims

Daugelis mitybos specialistų rekomenduoja sekti kiekvieno į pirkinių krepšelį įsidedamo produkto sudedamųjų dalių sąrašą: „Raginame gamintojus teikti pirmenybę sveikatai palankių, natūralių ingredientų naudojimui ir reguliavimo standartų laikymuisi. Pavyzdžiui, mūsų privačios etiketės produktuose ribojami tokie ingredientai kaip azo dažikliai, genetiškai modifikuoti organizmai, iš dalies hidrinti riebalai ir kt. Be to, dar vienas iš mūsų siekių – tai naudoti produkcijoje kuo mažiau konservantų, pažymėtų E raide, tad mūsų produkcijoje nėra tokių medžiagų kaip E310, E320, E385, taip pat eilės maisto dažiklių, priedų ir saldiklių. Taip pat vengiame palmių aliejaus bei alergenų pėdsakų.“, – vardija E. Krasauskienė. 

 Eglė Krasauskienė

Svarbu ir tarptautiniai standartai 

Griežta kontrolė ir maisto produktų sudėčių reguliavimas – dar ne visi kokybės kriterijai, kurie taikomi „Rimi“ produkcijai.   

„Mums taip pat aktualūs papildomi tarptautiniai standartai. Pavyzdžiui, tam tikroje mūsų privačių linijų produkcijoje nėra per didelio cukraus, druskos ir riebalų kiekio, todėl jie atitinka „Keyhole“ reikalavimus. Tai – tam tikrose Šiaurės šalyse naudojamas simbolis, juo žymimas sveikatai palankesnio maisto pasirinkimas pagal konkrečias mitybos rekomendacijas“, – aiškina E. Krasauskienė. 

Prekybos tinklo ekspertė priduria, kad „Rimi“ produkcijai taip pat taikomi „Roundtable on Sustainable Palm Oil“ („RSPO“), tarptautinės organizacijos, skatinančios tvaraus palmių aliejaus gamybą ir naudojimą standartai. „Dėl aplinkosaugos ir atogrąžų miškų saugojimo pirmenybę teikiame rapsų ir saulėgrąžų aliejui. Jei visgi naudojamas palmių aliejus, naudojamas toks, kuris sertifikuotas pagal „RSPO“.  

Taip pat kitiems produktams – arbatai, kavai ir kakavai – pageidaujamos kitos tvarumo sertifikavimo sistemos – tai „Round Table on Responsible Soy Association“   (RTRS) bei „The Rainforest Alliance“, kurios taip pat užtikrina kokybę ir gamybos poveikį žmonėms, gyvūnams ir aplinkai. 

Išskirtinis privačios linijos ženklas – „Selection by Rimi“

Prekybos tinklo pirkėjai jau eilę metų turi galimybę išmėginti ne tik „I Love Eco“, „Rimi“, „Rimi GreatLife“, „Rimi Planet“, „Rimi“, „Rimi FreeFrom“ – ir dabar – „Rimi Smart“) privačios etiketės produkcijos, bet ir mėgautis išskirtiniais „Selection by Rimi“ gaminiais. E. Krasauskienė teigia, kad šio privataus prekės ženklo produktai pasižymi aukščiausia kokybe bei išskirtiniu skoniu, išgaunamu iš geriausių ingredientų, kurių kilmės vieta – originali. O produktų kaina – prieinama.  

 Mylimiausioms mamoms tik tai, kas geriausia

„Šiai linijai taikome konkrečius kokybės reikalavimus: produktai turi būti kuo natūralesni, juose turi būti tik natūralios kvapiosios medžiagos, neturi būti per daug cukraus, druskos ar sočiųjų riebalų, o tokiuose produktuose kaip ledai ir varškės užkandžiai neturi būti augalinių riebalų. Taip pat gaminiuose, kurių sudėtyje yra kavos, naudojama tik „Arabica“ kava. Be to, šiam prekės ženklui taikomi aukščiausio lygio maisto priedų apribojimai – jokių skonio ir aromato stipriklių, polifosfatų ir daugumos konservantų“, – atkreipia dėmesį prekybos tinklo ekspertė. 

Be to, „Selection by Rimi“ asortimentas – išties platus, o dabar, iki gegužės 6 d., siūlome šiuos produktus įsigyti pigiau: „Artėjant Mamos dienai siūlome parduotuvėje dairytis aukštos kokybės anakardžių kremo, ulongo lapelių arbatos, juodųjų bei žaliųjų alyvuogių „Queen“, belgiškų vaflių, parmezano sūrio, mango deserto, bazilikų bei pomidorų pesto padažų, kavos pupelių ir maltos kavos bei vytinto kumpio. Mūsų artėjančio savaitgalio šūkis „Mylimiausioms mamos tik tai, kas geriausia. O šie atrinkti produktai ne tik nudžiugintų artimuosius bet ir papuoštų kiekvieną stalą!“

Visą asortimentą rasite: www.rimi.lt