„Kai prieš 14 metų pirkau pirmąjį vejos robotą, tai buvo absoliuti naujiena, todėl lūkestis buvo vienas – kad susitvarkytų su darbu. Pamenu, vejos robotas pradėjo pjauti ir matau, kad vietomis palikta aukštesnė žolė. Skambinu prekybos atstovui, klausiu, ar čia taip turi būti. Man paaiškino, kad robotas nevažinėja linijomis, ir patarė palaukti kelias dienas iki tikrojo vaizdo. Ir išties po kelių dienų vaizdas tapo fantastiškas, veja nupjauta lygiai. Lūkesčiai nuo pat pradžių buvo pateisinti su kaupu, todėl ir toliau lieku su „Husqvarna“, siūlančia plačiausią asortimentą ir sprendimus, kurie palengvina gyvenimą. Penkiabalėje sistemoje savo robotą vejapjovę vertinu 5+“, – sako Šarūnas Kušleika.

Robotą padovanojo ir mamai


Kadangi naujajame Šarūno sklype yra stačių šlaitų, jis įsigijo „Husqvarna Automower® 435X AWD“ robotą vejapjovę, lengvai įveikiantį iki 70 % šlaitus, galintį pjauti nelygiose vietovėse, susidorojantį su iki 3500 m² ploto veja, tiksliai manevruojantį siauruose pravažiavimuose.

Dar vienas svarbus privalumas yra tylus veikimas. Vejos roboto skleidžiamas garsas yra vos girdimas, tad neužgožia gamtos garsų, paukščių čiulbesio ir netrukdo mėgautis ramiu poilsiu.

Šarūnas Kušleika

Vilnietis džiaugiasi, kad roboto vejapjovės pjaunamos vejos išvaizda visada gera: žolė vešli, tolygiai nupjauta, visada tvarkinga. Be to, robotas veikia sklandžiai, be trikdžių.

„Bene vienintelė kliūtis yra kurmiarausiai, bet tai yra gamta ir nieko nepadarysi, pastebėjęs kurmiarausius tiesiog juos išlyginu. O daugiau jokių nesklandumų, veikia kaip laikrodukas. Keturmetis sūnus kartais mėgsta pasivažinėti ant vejos roboto, bet jis susitvarko ir su šiuo „iššūkiu“, – šypsosi pašnekovas.

Husqvarna

Vilnietis negaili gerų žodžių apie robotą vejapjovę ir bendraudamas su kaimynais, tad šie taip pat įsigyja tokius įrenginius.

„Vienas kaimynas jau susigundė ir nusipirko vejos robotą, kitas irgi linksta link to. Visada dalinuosi gerąja patirtimi, nes kai tiki ir žinai, kad daiktas atlieka funkciją 100 proc., tai lengva ir rekomenduoti kitiems. Turint vejos robotą ir žolė gražiai atrodo, ir pačiam lieka daugiau laisvo laiko. Nebeliko minčių, kad kažko turiu atsisakyti, negalėsiu nuvažiuot į svečius, nes reikės veją pjauti. Esu tiek patenkintas, kad ir savo mamai nupirkau vejos robotą, ir ji taip pat labai patenkinta“, – dalijasi vyriškis.

Robotas vejapjovė jo sklype veikia visą parą: pasikrauna – dirba, pasikrauna – dirba, net ir lyjant lietui. Kadangi įrenginys išmanus ir „stebi“ oro temperatūrą, tai nevažiuoja pjauti, kai oras atvėsta iki vos kelių laipsnių šilumos ir kyla šalnos tikimybė.

Husqvarna

„Roboto valdymą palengvina „Automower connect“ programėlė mobiliajame telefone. Programėlė labai aiški, nereikia ypatingų skaitmeninių žinių ja naudotis. Joje galiu matyti roboto lokaciją, nustatyti vejos pjovimo aukštį. Jei matau, kad bus stipresnis vėjas ir gali užgriūti medis – per programėlę siunčiu robotą „namo“ pailsėti ir pasikrauti. Įdomus ir naujas programėlės funkcionalumas, leidžiantis pasirinkti pjovimo būdą – deimantinį, linijomis, kaip futbolo aikštę“, – kalba Šarūnas.

Priežiūrą patiki profesionalams


Pašnekovas pasakoja glaudžiai bendradarbiaujantis su „Husqvarna“ prekybos atstovais: jiems patikėjo ir parinkti tinkamiausią vejos roboto modelį, ir jį instaliuoti sklype.

„Pasitikiu profesionalais, išmanančiais savo darbą, žinančiais kiekvieno vejos roboto savybes. Roboto instaliavimą jie atliko sklandžiai ir greitai, procesas nepadarė jokios žalos kieme, nepaliko žymių vejoje. Kabelis yra labai plonas, specialia įranga įterpiamas po žeme, tad nepakenkia vejai“, – aiškina jis.

Kasdieninei roboto vejapjovės priežiūrai laiko Šarūnas skiria tiek pat, kiek ir bet kuriam kitam veikiančiam įrenginiui: reguliariai nuvalo apsivėlusią šlapią žolę, patikrina peiliukų būklę ir pakeičia juos, jei reikia.

Šarūnas Kušleika

„Be šių periodinių „SPA procedūrų“ maždaug lapkričio mėnesį, kai baigiasi vejos pjovimo sezonas, nuvežu robotą prekybos atstovams, jie pilnai įkrauna akumuliatorių, atnaujina programinę įrangą, išvalo ir per žiemą įrenginį saugo. Dažniausiai net nereikia klausti, kas padaryta su vejos robotu, atstovai viską itin detaliai surašo, informuoja apie būklę ir panašiai. Rekomenduočiau visiems, turintiems vejos robotus, atlikti tokį profesionalų patikrinimą bent kartą per metus“, – tikina jis.

Pasak Šarūno, labai didelis privalumas, kad „Husqvarna“ robotai vejapjovės turi keleriopą apsaugos nuo vagysčių mechanizmą. Pirmiausia – garsinis signalas, kuris, pakėlus robotą, įsijungia po keliolikos sekundžių, yra labai intensyvus ir sklinda tol, kol nesuvedamas PIN kodas. Šį kodą žino tik savininkas, jį pakeisti nėra paprasta, o be šio kodo robotas neveikia.

Husqvarna

„Taip pat „Automower connect“ programėlėje yra nustatytas 500 metrų skersmens spindulys, ir jei koks ilgapirštis robotą išneštų iš šios teritorijos, matytųsi, kur jis juda, galima būtų greitai susekti vagystę. Man buvo nutikusi kuriozinė situacija. Mamos paprašiau nuvežti robotą pas specialistus ir pamiršau apie tai. Staiga programėlėje įsijungė signalas, kad robotas yra už 500 metrų zonos ribų. Skambinu atstovams, sakau, man atrodo, kad lapė vagilė neša robotuką, o atstovai juokiasi, kad juk pas juos robotukas keliauja. Linksma istorija, rodanti, kad ši apsauga tikrai veikia“, – reziumuoja pašnekovas.