Piloto karjeros pradžia gali reikalauti nemažų pastangų


Siekiantiems piloto karjeros neretai tenka susidurti su nežinomybe. Juos neramina ne tik klausimai dėl darbo perspektyvos, bet ir pačio darbo paieškos, finansinės kliūtys bei mokymų trukmė. Nors šie kylantys klausimai nėra būdingi vien aviacijos industrijai, kai kuriems svajojantiems apie piloto karjerą tenka ją atidėti tolesnei ateičiai arba išvis atsisakyti šios svajonės. Todėl, retai pasitaiko tokio tipo inicijuojamų projektų kaip „Pilot Runway“.
„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

„Piloto karjera turi nemažai sudedamųjų, todėl būsimiems pilotams gali būti sunku turėti mintyje aiškią viziją ir laikotarpį bei konkrečias finansines investicijas,“ – teigia Norbertas Akromas, „Pilot Runway“ projekto generalinis direktorius. „Mūsų tikslas yra palengvinti šį itin svarbų piloto karjeros etapą ir suteikti visas įmanomas galimybes įgyvendinti profesines svajones – patvirtinti tai, kad pilotu gali tapti bet kuris, įdedantis nuoširdaus darbo.“

„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

Finansuojama, su garantuota darbo vieta


Dar vienas piloto karjeros aspektas, kuris gali tapti kliūtimi svajojantiems pilotuoti komercinius orlaivius yra mokymų kaina. „Pilot Runway“ siekia šią kartelę ženkliai sumažinti ir atverti daugiau galimybių tiems, kuriems piloto karjeros svajonė atrodė nepasiekiama dėl finansinių priežasčių.
„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

„Apytikslės pilotų mokymų kainos gali svyruoti nuo 95.000 iki 170.000 eurų, priklausomai nuo mokyklos, vietos ir pasirinktos licencijos bei kitų veiksnių,“ – pažymi N. Akromas. „Tai tikrai gali būti sunkiai įkandama kaina ir ne visi turi galimybę rasti finansavimą svajonių profesijai įgyti. Mes tai suprantame, todėl mūsų programos partnerės, avialinijos „Avion Express“ ir „AirExplore“, studentams suteikia ne tik finansinį sprendimą apmokant mokymus, bet ir garantuoja antrojo piloto poziciją (angl. „First Officer“) dar prieš pradedant mokslus.“

„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

„Sėkmingai baigę mokymus, naujieji pilotai iškart užima antrojo piloto kėdę,“ – sako N. Akromas. „Tai yra ypač svarbus momentas, žinant, kad įprastos darbo paieškos – atrankos su avialinijomis, tipo kvalifikacija ir, galiausiai, pati pilotavimo darbo pradžia – gali užtrukti net keletą metų.“

„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

Studentai visapusiškai pasiruošę darbui avialinijose


Be esminių įstojimo reikalavimų, tokių kaip vidurinis išsilavinimas, anglų kalbos žinios ir kiti, „Pilot Runway“ pilotų mokymo programa nereikalauja specifinių aviacijos žinių – motyvacija ir asmeninės savybės yra vieni pagrindinių vertinamų kriterijų, stojant į programą.
„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

„Visos tokių orlaivių kaip „Airbus A320“ ar „Boeing 737“ pilotavimui reikalingos žinios yra suteikiamos mūsų mokymų partnerės, pilotų mokymų akademijos „BAA Training“. Daugianarės įgulos piloto licencijos (angl. „Multi-Crew Pilot Licence“) programa būsimus pilotus per du metus visapusiškai paruošia darbui avialinijose. Tai yra vieni trumpiausių tokio tipo mokymų, lyginant su universitete siūlomomis studijomis. Jau po 24 mėnesių studentas yra pilnai kvalifikuotas užimti antrojo piloto rolę,“ – pabrėžia N. Akromas.

„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

„Pati mokymų programa suteikia pilną kompetencijų spektrą, pradedant aviacijos teorijos pagrindais ir vienmotorio bei dvimotorio lėktuvo pilotavimu, ir baigiant išplėstiniais tipo kvalifikacijos mokymais. Teorinė dalis vyksta „BAA Training“ akademijoje Vilniuje, o likusios mokymų dalys yra tęsiamos Ispanijoje. Studentai mokysis pilotuoti konkretaus tipo keleivinius orlaivius realaus skrydžio simuliatoriuose, o paskutinis mokymų etapas – „Airbus A320“ arba „Boeing 737“ orlaiviuose,“ – pasakoja N. Akromas.

„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

Piloto karjera – pasiekiama ranka


Tokio tipo programos ir projektai aviacijos industrijoje yra gana retas atvejis. Visapusiška pilotų mokymo programa, avialinijų suteikiamas finansavimas ir garantuota darbo vieta dar prieš pradedant mokslus, suteikia būsimiems pilotams puikų šansą pradėti savo karjerą daug ankščiau nei kitiems. O nuo pat karjeros pradžių įgaunama solidi darbo patirtis, kartu užtikrina ir itin gerai apmokamą darbą – pilotų atlyginimai yra vieni didžiausių.
„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

„Projektas, startavęs balandžio pradžioje, jau susilaukė didelio susidomėjimo iš abiturientų,“ – sako N. Akromas. „Sąlygos, suteikiamos pradėti piloto kelią, yra tikrai ypatingos ir turime ribotą vietų programoje skaičių. Todėl, laukiame motyvuotų ir norinčių pasiekti savo svajonių karjerą kandidatų“

„Pilot Runway“ pilotų mokymo programa

Artėjant laikui pasirinkti tolimesnį karjeros kelią, „Pilot Runway“ suteikia naujas galimybes ir plačiau atveria duris į vieną iš prestižiškiausių karjerų. Jeigu esi motyvuotas siekti savo svajonių karjeros, skubėk užsiregistruoti.