Siūlo įveikti ateities baimę

„Su klientais diskutuodama apie gyvybės draudimą visuomet sakau, ateitis ateis, nepaisant to, jūs jai būsite pasiruošę, ar ne. Tačiau nuo to, ar ir kaip būsite pasiruošę, priklausys, kaip tą neišvengiamą ateitį pasitiksite“, – sako J. Pocienė.

Ilgus metus gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo klausimais konsultuojanti klientus Jūratė pastebėjo, jog žmonėms daug lengviau pasirūpinti tuo, kas materialu: daiktais, namais, automobiliais. Šiems daiktams draudimo sutartys sudaromos akies mirksniu. Kodėl prakalbus apie gyvybės draudimą žmonės sudvejoja? Kas juos stabdo?

„Pirmiausia, tai yra asmeninis psichologinis barjeras. Kartais klientai atvirai sako bijantys galvoti apie sunkias ligas, traumas, artimojo mirtį, neva vos prisileis tokias mintis – prisišauks nelaimę. Bet būna, jog eini besidžiaugdamas gyvenimu ir mašina partrenkia ar koks varveklis ant galvos nukrenta. Tad mano siūlymas yra fokusuotis ne į nelaimes, o į saugiklius. Juk kur kas lengviau laukti ateities, kai esi pasirūpinęs finansine pagalve gyvybės draudimo pavidalu. Verta savęs paklausti: geriau liūdėti, kad ištiko liga ar nelaimė, ar pasidžiaugti, jog draudimo išmoka pagelbėjo tą iššūkį įveikti lengviau“, – susimąstyti kviečia J. Pocienė.

 Allianz Lietuva patarėja Jūratė Pocienė

Sukrėtė artimojo liga – suskubo pasirūpinti draudimu

Pasak „Allianz Lietuva“ finansų patarėjos, labiausiai suinteresuoti pasirūpinti gyvybės draudimo sutartimis būna tie žmonės, kurių artimoje aplinkoje jau nutiko nelaimė, kas nors pasiligojo, ištiko netektis.

„Man labai gaila, kad kai kuriems žmonėms supratimas apie finansinius saugiklius, gyvybės draudimo naudą ateina tik po stipraus sukrėtimo. Kažkodėl iš savo klaidų mokytis lengviau, nors iš svetimų – protingiau, nes gali bent jau finansiniu saugumu pasirūpinti iš anksto. Štai turiu klientę, kuri savo gyvybės draudimo sutartį sudaryti nutarė tik po to, kai jos vyrui buvo diagnozuotas ūminis miokardo infarktas. Vyras gavo daugiau nei 19 tūkst. eurų siekiančią „Allianz Lietuva“ išmoką“, – sako ekspertė.

Iki tol klientė, J. Pocienės teigimu, vis suabejodavo vyro sprendimu turėti gyvybės draudimo sutartį. Moteriai atrodė, jog nieko nenutiks, mat vyras – sveikuolis, profilaktiškai tikrinasi sveikatą, neturi žalingų įpročių.

„Tik po vyro infarkto ji man paskambino neslėpdama nuostabos dėl solidžios išmokos. Sakė, jos pakaks ne tik vyro reabilitacijos išlaidoms padengti, bet ir nesukti galvos bent kelis mėnesius dėl darbų – bus iš ko pragyventi nemažinant savo poreikių. Žmogus įsitikino, ką reiškia gyvybės draudimas sunkiu metu, kokia tai finansinė atrama, ir pamatė, jog ligos kartais tyko net gyvenančių itin sveikai. Moteris jau sudarė gyvybės draudimo sutartį sau ir rekomendavo šios žingsnio neatidėlioti kitiems artimiesiems“, – dalijasi istorija J. Pocienė.

„Allianz“ – vertingiausias draudimo prekių ženklas pasaulyje (Interbrand Best Global Brands rating 2023).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją