Krūtinės skausmas išdavė klastingą ligą

Sportuokime, būkime aktyvūs, sveikai maitinkimės ir atsisakykime žalingų įpročių – skelbia žurnalų ir naujienų portalų antraštės. Žinoma, visų šių patarimų paisyti būtina, tačiau gyvenimas kartais ima ir pakiša citriną.

„Allianz Lietuva“ patarėja, finansų konsultantė R. Mikelaitienė dalijasi istorija klientės, kuri, kaip sako pati, gyveno teisingai, tačiau sunkios ligos neišvengė.

„Neseniai turėjome atvejį, kai ir sveikas gyvenimo būdas nuo ligos neišgelbėjo. Mano ilgametė klientė, verslininkė, visada buvusi aktyvi, sportiška moteris, pradėjo dusti. Po aktyvesnės veiklos, spartesnio pasivaikščiojimo moteriai diegė krūtinkaulio srityje, atsirasdavo tarsi spaudžiantis skausmas.

Dėl šventos ramybės nutarusi pasitikrinti sveikatą, iš medikų ji išgirdo diagnozę – krūtinės angina. Klientei buvo atlikta aortokoronarinių jungčių suformavimo operacija, po operacijos paskirtas reabilitacinis gydymas. Kaip suprantate, širdis – ne juokas. Medikai patarė reabilitacijos neskubinti, širdies neapkrauti, vengti streso, sunkaus darbo“, – pasakoja R. Mikelaitienė.

„Allianz Lietuva“ šiai klientei įmonė išmokėjo solidžią, daugiau nei 12 tūkst. eurų siekiančią išmoką.
„Klientė tikino, jog gana ilgai negalės grįžti į darbus ir dirbti tokiu tempu, kaip iki operacijos. Sakė, jog išmoką panaudos sveikatos stiprinimui, reabilitacijai. O dar tikriausiai ir atsargai liks, galbūt kelionei – siekiant atsipalaiduoti po patirtų išbandymų“, – sako R. Mikelaitienė.

Allianz Lietuva finansų patarėja Renata Mikelaitienė

Apsidraudė prieš dvidešimt metų

Pasak R. Mikelaitienės, ši klientė gyvybės draudimo sutartį su visomis apsaugomis sudarė dar prieš gerus dvidešimt metų. Gyvybės draudimo sutartis buvo sudariusi visa šeima. Per tą laiką šeima gavo ne vieną išmoką dėl patirtų traumų.

„Tai labai sąmoningi žmonės. Jie žinojo, jog nutikus nelaimei, reikalingas gyvybės draudimas, papildomos apsaugos nuo traumų ar kritinių ligų. Santaupų jie turi, tačiau visuomet sakydavo – jos skirtos ne sveikatai. Gal suges mašina, gal norėsis remonto. O sutrikus sveikatai, gyvybės draudimo įmonė jais geriau pasirūpins, daugiau nei baigtinis santaupų krepšelis“, – pasakoja „Allianz Lietuva“ patarėja.

R. Mikelaitienė tikina, jog dar pasitaiko klientų, kurie sako, jog štai – dešimt metų turi sutartį ir dar jokios išmokos negavo.

„Aš juos vadinu laimės kūdikiais, nors jų tikėjimas gyvybės draudimo nauda susvyruoja. Tačiau per ilgus finansinio konsultavimo darbo metus pastebėjau keistą dėsningumą. Vos žmogus pasako, jog draudimo sutartis jam neneša naudos, žiūrėk, ir išlenda kokia sunki liga ar trauma. Tai ypač galioja kalbant apie vyresnius žmones, juk su metais sveikata geryn tikrai neina. O gavę išmoką ir supratę, ką reiškia tvirtas finansinis ramstis, greitai ne tik savo nuomonę pakeičia, patiki gyvybės draudimo nauda, bet ir šeimas bei gimines apdraudžia“, – tikina R. Mikelaitienė.

Lietuvos banko duomenimis, „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją