„Kiekvienais metais, stebėdami vien tik vėsinimo prekių pardavimus, galime pasakyti, kurios savaitės buvo karščiausios, nes šių prekių pardavimai tokiais laikotarpiais išauga dešimtimis kartų. Šiemet jau turėjome išties vasariškų orų ir pirmoji prekių kategorija, kurios pardavimai nuo gegužės pirmos dienos pastebimai ūgtelėjo, buvo oro šaldytuvai ir vėjeliai. Prekybininkai atidžiai ruošiasi tiek žiemos, tiek ir vasaros sezonams, sezoninių prekių likučiai yra nuolat stebimi ir pildomi. Tačiau šoktelėję termometrų stulpeliai visada išaugina vėsinimo prekių paklausą, o kartais ir kilsteli kainą, todėl mūsų ekspertai rekomenduoja vasaros karščiams ruošis jau dabar ir vėliau negaišti laiko reikiamos prekės paieškai“, - pataria „Topo centro“ komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė.

Efektyviausia namus ar darbo vietą vėsinanti priemonė – oro kondicionierius


Vasaros karščiais dažnu atveju nepakanka tik ventiliatoriaus. Lietuviškos vasaros turi bent keletą tikrai karštų savaičių, kurias ištverti be oro kondicionieriaus iš tiesų sunku. Oro kondicionieriai būna dviejų tipų – montuojami ir laisvai pastatomi. Tiesa, jeigu gyvenate daugiabutyje, nepamirškite svarbaus niuanso – norint įsirengti kondicionierių, kurio išorinis blokas yra daugiabučio išorėje, reikia gauti kitų daugiabučio gyventojų sutikimus. Jei tokių galimybių nėra – yra kitas paprastas ir mažiau kainuojantis sprendimas – laisvai pastatomas kondicionierius. Šių kondicionierių kainos prasideda nuo 250 eurų. Mobilius kondicionierius galima pernešti į skirtingas patalpas, jiems nereikia jokių specialių leidimų. Mobilus kondicionierius taip pat yra puikus sprendimas ieškantiems galimybės atsišaldyti sodyboje ar kitose patalpose, kuriose įprastą kondicionierių įmontuoti yra sudėtinga ar tiesiog per brangu.

Pati populiariausia karštymečio prekė - oro vėsintuvai ir ventiliatoriai


Ieškantiems ekonomiškesnio patalpų vėsinimo varianto, kuris nereikalauja montavimo darbų – tinkamiausias sprendimas bus oro vėsintuvai. Nors jų šaldymo galia yra mažesnė nei įprastų oro kondicionierių, tačiau mažesnes patalpas jie juntamai atvėsina. Šių prekių pasirinkimas yra itin platus – ant grindų pastatomi oro vėsintuvai veikia tyliai ir yra itin mobilūs - juos lengva pernešti į pageidaujamas patalpas. Oro vėsintuvų kainos prasideda nuo 50 eurų. Pati pigiausia oro vėsinimo alternatyva – ant grindų statomi arba staliniai vėjeliai, jų kainos prasideda nuo 15 eurų. Tiesa, vėjelio poveikis bus trumpalaikis, šie įrenginiai labiau skatina oro cirkuliaciją patalpoje ne ją efektyviai vėsina.

Vengiantiems susirgimų - išmani meteorologinė stotelė


Net ir karščiausios dienos ryte temperatūra būna tobula, tačiau po kelių valandų suprantame, kad visi drabužiai jau permirkę nuo prakaito. Arba priešingai – įsijungus kondicionierių vėluojame jį išjungti ir dėl to peršąlame. Šių nemalonių pojūčių galima išvengti turinti išmaniąją meteorologinę stotelę, kuri iškart praneša, kuomet namų temperatūros ar drėgmės lygis nukrypsta nuo jūsų pačių nusistatytos komforto ribos. Išmaniosiomis meteorologinėmis stotelėmis paprasta naudotis, jos valdomos nuotoliu per programėlę, kurioje galite lengvai sekti savo namų temperatūros ir drėgmės istoriją ir išlaikyti komfortišką temperatūrą. Išmaniųjų meteorologinių stotelių kainos prasideda nuo 10 eurų.

Gerai veikiantis šaldytuvas – sveikatos garantas


Vasara – laikas, kai vos kelioms valandoms ant stalo palikti produktai gali visiškai sugesti. Bet būna, kad ir šaldytuve laikomi produktai genda greičiau, nei nurodyta jų galiojimo datoje. Tai vienas požymių, kad jūsų šaldytuvas genda. Nėra jokios paslapties, kad būtent vasaros metu paskutinių savo dienų sulaukia daugiausiai šių buitinės technikos prietaisų. Pirmuosius gedimo ženklus galima pastebėti iš anksto ir laukti paskutinio momento nederėtų, nes alternatyva kelias dienas pagyventi be šviežio maisto nėra viliojanti. Pagrindiniai 4 ženklai, kad jūsų šaldytuvas pradeda gesti: padidėjusi kondensacija šaldytuve arba ant jo šaldiklis pradeda kaupti ledą, šaldytuvo galinė dalis pradeda kaisti arba šaldytuvas ima skleisti daugiau garsų. Kaip ir kiti buitinės technikos prietaisai, šaldytuvai reikalauja priežiūros, tad pavyzdžiui, reguliarus šaldytuvo valymas jūsų šaldytuvo tarnavimo laiką prailginti net keliais metais.

Tiems, kas planuoja pabūti be elektros - nešiojami automobiliniai šaldytuvai ir šaltkrepšiai


Vykstantiems toliau nuo namų ten, kur nėra elektros ar planuojant poilsį atokiose vietovėse, neabejotinai pravers nešiojamas šaldytuvas. Šie šaldytuvai būna įvairių talpų, tad patogiai galima pasiimti didesnius maisto kiekius. Nešiojamų šaldytuvų kainos prasideda nuo 50 eurų, ir jie skirtingai nei šaltkrepšiai - užtikrina maisto šviežumą ilgesniu laikotarpiu. Šiuos šaldytuvus galima prijungti prie savo automobilio akumuliatoriaus, tad ilgiau išlaikysite šviežią maistą. Tiesa, jeigu plaukiate baidare ar planuojate važiuoti dviračiu, šaltkrepšis vis tiek išlieka geriausia alternatyva.