Bulvės – vienos populiariausių daržovių dažno lietuvio virtuvėje. Nemažai žmonių jas mėgsta valgyti virtas, ir ne bet kaip, o su lupenomis.
Virtos bulvės
7 straipsnių
Lietuvių pamėgtą mišrainę vadina tikra kalorijų bomba: ingredientai, kurių geriau vengti, arba dėti mažiau (123)
Velykų metą stalus nuklos ne tik įvairiaspalviai margučiai, bet ir tradiciniai lietuviški patiekalai. Vieni iš labiausiai pamėgtų – balta ir krabų mišrainės. Deja, sveikos mitybos specialistai į šiuos patiekalus žiūri suraukę antakius. Kokią įtaką mūsų kūnui daro šie patiekalai ir ką būtų galima pak...
Visi, kurie laikosi dietos, vieną patarimą žino mintinai: reikia valgyti tik iki tol, kol pajausite sotumo jausmą. Tačiau problema slypi tame, kad skirtingi maisto produktai turi labai skirtingą poveikį alkiui ir sotumui, rašo healthline.com.
Lietuva – bulvinių patiekalų kraštas. Nors anksčiau visame pasaulyje buvo manoma, kad bulvės nėra tinkamos maisto gamybai, tačiau šią nuostatą pakeitė prancūzų agronomas ir vaistininkas Antuanas Ogiustas Parmantjė, kurio dėka jos tapo neatsiejamas daugelio pietų ar vakarienės patiekalas. Šiandien bu...
Niekada nebūčiau patikėjusi, kad galima nemokėti išvirti bulvių, bet kai pas pažįstamą puode pamačiau papilkusius, pažliugusius gabalėlius, tapo aišku, kad tokių žmonių esama.
Niekada nebūčiau patikėjusi, kad galima nemokėti išvirti bulvių, bet kai pas pažįstamą puode pamačiau papilkusius, pažliugusius gabalėlius, tapo aišku, kad tokių žmonių esama.
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be bulvių, o kai kurie bulvių patiekalai laikomi nacionaliniu mūsų tautos kulinariniu paveldu. Statistikos duomenimis, lietuvis per parą suvalgo vidutiniškai apie 250 g bulvių, tad jas netgi drąsiai galima vadinti antrąja mūsų duona. Ir nors dažniausiai bulvės yra...