šaldyta mėsa

3 straipsnių

Rusnė Valatkaitė

Šaldymas – vienas iš geriausių maisto produktų konservavimo būdų, leidžiančių ilgą laiką išsaugoti produkto skonį, spalvą, kvapą ir maistinę vertę. Šaltis sustabdo bakterijų, mielių, pelėsių veiklą, todėl šaldytas produktas tampa apsaugotu nuo gedimo ir nesukelia žarnyno infekcijų pavojaus. Mikrobai...

Tobulėjant šaldymo technologijoms, kurios leidžia išsaugoti skonines ir kokybines produktų savybes, vis daugiau vartotojų renkasi užšaldytą maistą – šaldyto maisto sektorius pasaulyje yra vienas sparčiausiai augančių. Deja, kaip pastebi dietologė Kristina Jasmontienė, ne visi žino pagrindines produk...

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinimo UAB „Vilniaus bakalėja“, Kirtimų g., metu, nustatė galimą nelegalios didmeninės prekybos mėsa atvejį. Išnuomotame sandėlyje sulaikyta per 120 tonų neaiškios kilmės šaldytos mėsos (kiaulienos lašinių bei galvijų kepenų).