„Delfi“ laidų vedėja Kristina Pocytė ne tik dirba televizijoje, bet laisvalaikiu atsiduoda augalams – jos daržo balkone ir aistros aštriems čili pipirams galėtų pavydėti ne vienas patyręs daržininkas.
Raudonėliai
19 straipsnių
Nuo senų laikų Joninės apipintos įvairiais mitais ir pasakomis bei posakiais. Vienas iš jų – jog būtent Joninių metu visos žolelės įgauna daugiausiai galios, tad tuo reikėtų pasinaudoti ir jas surinkti. Žolininkas Marius Lasinskas paaiškina, kad iš tiesų, Joninių laikotarpiu žydi daugiausiai augalų,...
Sakoma, kad visus birželio darbus būtina nudirbti iki mėnesio vidurio, kadangi po vasaros saulėgrįžos prasideda intensyvus augimas, vešėjimas ir žydėjimas.
Nuo nemigos gali išgelbėti ir vaistažolės: žolininkas išvardijo, kurios geriausiai padės nusiraminti ir užmigti (7)
Nerimas, įtemptas gyvenimo ritmas ir galiausiai – nemiga. Panašu, kad su šiais nemaloniais pojūčiais tam tikrais gyvenimo laikotarpiais tenka susidurti kiekvienam. Tačiau nebūtina iškart griebtis vaistų. Pasirodo, ir Lietuvoje gausu vaistažolių, kurios gali padėti nusiraminti ir greičiau užmigti. Ap...
Paskutinis vasaros mėnuo gali atnešti labai skirtingus orus - vienais metais gali būti karšta kaip liepą, o kitais jau galima pajusti rudens alsavimą. DELFI „Tavs Darzs“ pasakoja, kaip pradėti ruoštis rudeniui ir kokie darbai paprastai planuojami rugpjūčio mėnesį.
Žolininkas patarė, kas pagerins skrandžio veiklą: sutrikus virškinimui išgelbės ir populiarus prieskonis (15)
Silkė pataluose, kepta žuvis, antis, grybų patiekalai, mišrainės – visa tai šventinis maistas, šiemet itin gausiai nugulęs ant stalų. Žmonės pripažįsta, kad karantinas lėmė tai, jog maisto buvo netgi daugiau negu įprastai.
Nepražiopsokite – dabar geriausias laikas rinkti itin naudingas vaistažoles: žolininkas įvardijo 8 svarbiausias (39)
Pasak žolininko Mariaus Lasinsko, būtent šiuo metu gamtoje galima rasti daugiausiai sveikatai naudingų augalų. O jei juos spėsite surinkti iki Joninių ar keletą dienų po jų – nauda bus dar didesnė.
Net pačiame mažiausiame sklype galima paskirti plotelį ar nedidelę lysvę prieskoniniams augalams.
Žolininkas siūlo pirmąją pagalbą skrandžiui: galima dėti į maistą kaip prieskonį arba išgerti arbatos (41)
Skrandis jau pilnas, bet akys vis dar nori? Deja, dažnai paklausome akių ir persivalgome. Tada bėgame prie šeimos vaistinėlės ir ieškome vaistų. Vis dėlto žolininkas Marius Lasinskas turi kitokių patarimų – sutrikusiam virškinimui gali padėti ir visai natūralios priemonės.
Bene kiekvienam negalavimui – po vaistažolę: žolininkas Lasinskas natūralių vaistų siūlo pasidairyti net ir savo kieme (94)
Neretas vos tik suskaudus galvai ar „sustojus“ skrandžiui griebiamės tabletės. Tačiau nemažai sveikatos problemų galime įveikti ir natūraliais būdais. Apie vaistus, kuriuos galime rasti gamtoje, DELFI TV pasakojo „Eurovaistinės“ farmacininkė Kristina Staivė ir vaistininkas bei žolininkas Marius Lasi...
Ar žinojote, kad stebuklinguosius prieskonių lapelius, miltelius ir žirniukus galima naudoti ne vien maistui skaninti? Pasirodo, prieskoniai turi ir kitų, netikėtų savybių.
Išvertus lotynišką augalo pavadinimą, jis reiškia sąvoką kalnų puošmena. Iš tiesų žydintis paprastasis raudonėlis būna gana dekoratyvus, stipraus ir malonaus aromato. Raudonėliuose daug eterinių aliejų, rauginių medžiagų, karotino ir vitamino C. ...
Pasibaigus žiemai ir prasidėjus pavasariui, kyla noras užsiauginti pirmųjų šviežių žalumynų. Patyrę sodininkai žalumynų sėklas pradeda sėti kovo viduryje ir jau per patį pavasario įkarštį gali mėgautis šviežiais prieskoniais.
Norint sumažinti kancerogenų, susidarančių termiškai apdorojant mėsą, kiekį, reikia panaudoti vos vieną komponentą – raudonėlį, tvirtina JAV mokslininkai.
Ar žinote, koks yra pats greičiausias būdas kasdienį jūsų maistą praturtinti antioksidantais? Pabarstykite jį raudonėliu. Trūksta geležies? Į racioną įtraukite levandų. Jei gamindami nenaudojate šviežių ar džiovintų žolelių, atsisakote tikrų gamtos stebuklų, praturtintų būtiniausiais elementais ir m...
Be sveikų plaučių jūsų gyvenimo kokybė būtų niekinė, kadangi kvėpavimo sistema dirba nuolat. Tai sunki užduotis, turint omenyje teršalus, pelėsius, dirgiklius, dulkes, grybelius ir kitus toksinus, su kuriais tenka kasdien susidurti. Laimei, gamta siūlo išeitį.
Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė sako, kad, renkant natūralius prieskonius, įtakos turi metų laikas. Vasarą naudojame lapus, žiemą – šaknis ir sėklas. Prieskoniniai augalai ne tik gardina maistą – jie gali atstoti vaistus. Be to, jų galima rasti pievose, nebūtina auginti darže.
Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute ir nuolat norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, jums pats laikas sukurti savo mini daržiuką. Žaliuojantys prieskoniai ant palangės pamalonins ne tik jūsų skrandį. Nuostabi žalia spalva juk nuteikia pozityviai bei padeda ats...
Amerikiečių medikų teigimu, į makaronus ir picą dedamas populiarus prieskonis – raudonėlis turi priešvėžinių ypatybių, praneša „The Daily Telegraph“.