Raudonėliai

19 straipsnių

Kalbino Kristina Ciparytė, parengė Gabrielė Grinkaitė

Neretas vos tik suskaudus galvai ar „sustojus“ skrandžiui griebiamės tabletės. Tačiau nemažai sveikatos problemų galime įveikti ir natūraliais būdais. Apie vaistus, kuriuos galime rasti gamtoje, DELFI TV pasakojo „Eurovaistinės“ farmacininkė Kristina Staivė ir vaistininkas bei žolininkas Marius Lasi...

Iš­ver­tus lo­ty­niš­ką au­ga­lo pa­va­di­ni­mą, jis reiš­kia są­vo­ką kal­nų puoš­me­na. Iš tie­sų žy­din­tis pa­pras­ta­sis rau­do­nė­lis bū­na ga­na de­ko­ra­ty­vus, stip­raus ir ma­lo­naus aro­ma­to. Rau­do­nė­liuo­se daug ete­ri­nių alie­jų, rau­gi­nių me­džia­gų, ka­ro­ti­no ir vi­ta­mi­no C. ...

Ar žinote, koks yra pats greičiausias būdas kasdienį jūsų maistą praturtinti antioksidantais? Pabarstykite jį raudonėliu. Trūksta geležies? Į racioną įtraukite levandų. Jei gamindami nenaudojate šviežių ar džiovintų žolelių, atsisakote tikrų gamtos stebuklų, praturtintų būtiniausiais elementais ir m...

Be sveikų plaučių jūsų gyvenimo kokybė būtų niekinė, kadangi kvėpavimo sistema dirba nuolat. Tai sunki užduotis, turint omenyje teršalus, pelėsius, dirgiklius, dulkes, grybelius ir kitus toksinus, su kuriais tenka kasdien susidurti. Laimei, gamta siūlo išeitį.

Rasa Pekarskienė, LRT radijo laida „Sveikata“

Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė sako, kad, renkant natūralius prieskonius, įtakos turi metų laikas. Vasarą naudojame lapus, žiemą – šaknis ir sėklas. Prieskoniniai augalai ne tik gardina maistą – jie gali atstoti vaistus. Be to, jų galima rasti pievose, nebūtina auginti darže.

Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute ir nuolat norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, jums pats laikas sukurti savo mini daržiuką. Žaliuojantys prieskoniai ant palangės pamalonins ne tik jūsų skrandį. Nuostabi žalia spalva juk nuteikia pozityviai bei padeda ats...