Perdirbta mėsa

14 straipsnių

Aida Žemaitytė

Perdirbta mėsa (dešros, dešrelės, kumpiai, vyniotiniai ir pan.), kurios galiojimo laikas pratęstas ją rūkant, sūdant, džiovinant, vytinant, konservuojant, nėra sveikas pasirinkimas. Tačiau parduotuvėje vis tiek imame iš lentynos, dedame į pirkinių krepšelį, nešame į namus. Gal pamėginkim šį įprotį p...

Giedrė Petkevičė

Feisbuke masiškai dalijamasi nuotrauka, kurioje, kaip teigiama, pavaizduotas Telšių ligoninė s Vaikų ligų skyriaus pacientams tiekiamas maistas. Pusryčių lėkštėje – vos dvi batono riekės, kubelis sviesto ir virtos dešros griežinėlis. Internautai piktinosi, kad tokio maisto negalima duoti net sveikie...

Šių metų spalį Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus, kad perdirbta mėsa sukelia vėž į, visuomenėje kilo daugybė klausimų. Ar tai reiškia, kad derėtų tapti vegetar u? Kiek mėsos galima valgyti sau nepakenkiant? Ką daryti sportuojantiems žmonėms, kurių pagrindinis baltymų šaltinis – mėsa?

Parengė Giedrė Armalytė

Tikriausiai jau žinote, kad ekspertai nustatė šiurpoką faktą: perdirbta mėsa, pavyzdžiui, rūkytas kumpis ir dešrelės, sukelia vėž į, o raudona mėsa gali būti vienas iš onkologin es ligas sukeliančių veiksnių, skelbiama Pasaulio sveikatos organizacijos išplatintoje ataskaitoje.