mitybos specialistai

21 straipsnių

Prieš keletą metų internetu pasklido mitas, esą agurkų negalima valgyti kartu su pomidorais: neva, kol agurkai virškinami, pomidorai tiesiog pūva skrandyje, sukeldami rūgimą. Tie, kurie galybę metų su malonumu valgė daržovių salotas, žinoma, buvo šokiruoti, nes virškinimas jiems nekėlė kokių nors pr...

Roma Macijauskaitė

Žinoma, vėsiuoju metų laikotarpiu galima valgyti ir šaltas sriubas, bet kur kas malonesnės gomuriui šiltos. Turtingos sveikatai naudingų vitaminų ir mineralų, jos ne tik sušildo sužvarbusį, bet ir apdovanoja visa skonių palete - rūgštumu, saldumu, aitrumu ir pan. Mitybos specialistų teigimu, sriuba ...

Dr. Skaidra Kordušienė, www.daigintosmintys.lt

Ar jūs dar nebijote praverti savo šaldytuvo durų? Tikrai? Sveikinu! Jūs – vienas iš tų drąsiųjų arba... abejingųjų. Tiesa, šių abiejų rūšių Lietuvoje vis mažiau ir mažiau... Visi kiti jau seniai pasidavė masinei isterijai, kad negalima valgyti to ar kito, o štai ano reikia valgyti kasdien. Bet tik t...

Daugelis ne kartą girdėjo medikų bei dietologų patarimus norintiems sulieknėti ar išvengti ligų. Valgykite daugiau daržovių, venkite riebalų, atsisakykite cukraus, druskos, padažų, apribokite mėsos vartojimą, o norėdami numesti keletą kilogramų - būtinai atsisakykite miltinių patiekalų. Tačiau garsu...

Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia cholesterolio lygį kraujyje ir baugina nutukimu. Šiandien ši karinga nuostata slopsta, bet mitybos specialistai pripažįsta, kad žmonės, domėdamiesi sveika mityba, vis dar pasimeta tarp daugybės prieštaringos inform...

Giedrė Petkevičė

Vargu ar yra kitas virtuvės prietaisas, kuris sulauktų daugiau kritikos nei mikrobangų krosnelė. Priežastis lyg ir aiški – modernus žmogus maisto ruošai skiria vis mažiau laiko, o turėdamas galimybę jo pasigamina visai savaitei. Greitesnio būdo pašildyti maistą lyg ir nėra, o ir vieningos nuomonės a...

Vilija Andrulevičiūtė, LRT.lt

Vien augalinės kilmės produktus vartojantys žaliavalgiai gali pristigti būtinų maistinių medžiagų, o į savo racioną įtraukę termiškai neapdorotus gyvulinės kilmės produktus, labiau rizikuoja apsinuodyti. Taip teigia LRT.lt kalbintos gydytojos bei maisto saugos specialistės.