Šiltėjančios dienos primena, kad grilio sezonas jau atėjo, o jis neįsivaizduojamas be marinuotų raudonųjų svogūnų. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip paruošti šį garnyrą. Marinuotus raudonuosius svogūnus galėsite valgyti jau po 8 valandų.
marinuoti
8 straipsnių
Suvalgę raugintus agurkėlius neskubėkite išpilti sūrymo. Skystis, kuriame jie buvo, galės paskaninti dar kelis produktus.
Didžiąją gyvenimo dalį mano ir alyvuogių santykiai buvo gana „komplikuoti“, kol vieną ūkanotą vakarą populiariame vyno bare neparagavau prieskoniuose ir aliejuje paskendusių alyvuogių, kurios buvo švelniai salstelėjusios, kvapnios ir pačios besiritančios burnon viena po kitos. Štai tada ir prasidėjo...
Iš agrastų galima virti ne tik saldžias uogienes ar juos naudoti pyragams kepti. Tai labai universalios, o svarbiausia – sveikatai itin naudingos uogos. Šį kartą siūlome pabandyti agrastus marinuoti arba pasigaminti iš jų pagardus, kurie puikiai tinka prie žuvies ar mėsos patiekalų.
Riebūs aliejuje kepti kotletai su bulvių koše, skaninta sviestu? „Mažieji kulinarai“ siūlo į visų pamėgtus tradicinius kotletus pažiūrėti kitaip ir išmėginti sveiką ir itin skanią alternatyvą.
Grilis – tai mėsos kepimo būdas, kai ji termiškai apdorojama ant didelio iešmo virš ugnies ar orkaitėje. Mėsa ruošiama periodiškai ją vartant. Neretai kyla klausimas, ar toks mėsos kepimo būdas nekenkia sveikatai ir ar šis variantas tinkamas tiems, kurie pageidauja sulieknėti.
Marinuoti galima daugybę daržovių ir vaisių, o ar girdėjote apie marinuotus kiaušinius? Artėjančios Velykos – puiki proga nustebinti artimuosius šiuo neįprastu produktu.
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardž...