maisto priedai

Genetikas A. Utkus: artėjame prie fantastikos, progresas būtent šia linkme ir vyksta  (3)
2016 m. gegužės 14 d. 00:00
Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekanas, Žmogaus ir medicininės genetikos katedros vedėjas profesorius dr. Algirdas Utkus (52 m.) prisimena, kad...
Skaiva: nuo kokio šokolado labiausiai storėjama  (7)
2016 m. balandžio 22 d. 00:00
Sveiki , tikriausiai este girdėjusios posakius apie moteris ir šokoladą .
Vėžiu sergantis Virginijus: sveika mityba suteikė šansą gyventi  (2)
2016 m. kovo 30 d. 14:14
Trečiadienio pavakarę 17.25 val. LNK laidoje „Yra, kaip yra“ ekspertai ir eiliniai...
Vėžiu sergantis Virginijus papasakojo, kas suteikė jam šansą gyventi  (2)
2016 m. kovo 30 d. 12:38
Trečiadienio pavakarę LNK laidoje „Yra, kaip yra“ ekspertai ir eiliniai žmonės...
Tyrimas: trečdalis lietuvių maisto papildus maišo su maisto priedais  (3)
2016 m. kovo 23 d. 10:26
„Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa parodė, kad lietuviams trūksta informacijos apie...
7 didžiausios su sveikata susijusios klaidos  (22)
2016 m. kovo 21 d. 11:56
Tikėjimas, jog kažkas kitas pasirūpins, kad mūsų maistas būtų saugus, yra didžiulė klaida! Taip, tam tikros institucijos stebi mūsų valgomą maistą ir į...
Vaikų mityba: dažniausia tėvų daroma klaida, kuri ne juokais kenkia sveikatai  (15)
2016 m. kovo 16 d. 08:12
Vaikai ir saikingas saldumynų vartojimas: ar ši misija įmanoma? Šį klausimą užduoda palankaus sveikatai maisto technologė Raminta Bogušienė ir straipsnyje...
Kaip atskirti tikrai sveikus maisto produktus?
2016 m. kovo 8 d. 16:15
Prekybos centrai, turgūs, specializuotos maisto produktų parduotuvės mirguliuoja nuo...
Ar tikrai ekologiškas produktas yra sveikesnis ir už jį turime mokėti brangiau?  (2)
2016 m. vasario 28 d. 00:00
Daugelis mano, kad jei maisto produktas pažymėtas ekologiškų maisto produktų ženklu,...
Nesileiskite apgaunami: kaip bandoma „prakišti“ nesaugius maisto papildus  (11)
2016 m. vasario 17 d. 12:03
2014 m. įsigaliojo reikalavimas, kad visi Lietuvos Respublikos rinkai tiekiami maisto...
11 patarimų apie vaikų mitybą, kuriuos turi žinoti kiekvienas tėtis ir mama  (11)
2016 m. vasario 5 d. 12:01
Vaikai turi būti maitinami ne tam, kad patenkintume jų fiziologinius poreikius ir sotumą. Vaiko racionas turi būti ne tik sotumu grįstas, bet įvairus ir palankus...
Kokią duoną valgyti yra sveikiausia?  (21)
2016 m. vasario 5 d. 10:07
Šiandien, minint Šv. Agotos duonos dieną, daugelis nesusimąsto pirkdami duoną prekybos centruose, kad nuo senų senovės duona buvo ne tik garbinama kaip...
Kokia DUONA yra sveikatai palanki?
2016 m. vasario 5 d. 10:02
Šiandien, minint Šv. Agotos duonos dieną, daugelis nesusimąsto pirkdami duoną prekybos...
Tuščios kalorijos slepiasi kasdieniuose produktuose  (12)
2016 m. vasario 5 d. 09:18
Šiandien, minint Šv. Agotos duon os dieną, daugelis nesusimąsto pirkdami duoną...
Kaip įsitikinti, kad Jūs jau priklausomas nuo kavos  (1)
2016 m. sausio 7 d. 11:40
Daugeliui mūsų sunku praleisti dieną darbe neišgėrus kelių puodelių kav os, o kai...
Viskas apie žuvį: kuo tirpdo ašakas, kodėl ir kokius konservantus bei dujas naudoja  (201)
2015 m. gruodžio 20 d. 16:48
Kokia žuvis sveikiausia ir kaip neapsigauti perkant? Ar tiesa, kad silkės kaulai tirpdomi cheminėmis medžiagomis, todėl geriau pirkti su oda ir galva, o šaldytai...
Nuo A iki Z: kokius papildus gerti verta, o kurie – pinigų švaistymas  (142)
2015 m. lapkričio 29 d. 09:34
Vitaminai, mineralai, žuvų taukai… papildų, kuriuos galima įsigyti, sąrašas vis ilgėja. Kai kuriuos iš jų vartoti verta, kitų – ne. Atrinkome jums...
Pakaitalas nesveika apšauktai mėsai: išsigelbėjimas ar dar didesnis nuodas  (103)
2015 m. lapkričio 22 d. 18:23
Lašiniai – lengvai įsisavinamas, vertingas produktas ar cholesterolio bomba? Valgyti ar...
Kaip pagaminti ekologišką maisto produktą Lietuvoje?  (4)
2015 m. lapkričio 21 d. 13:47
Egzistuojant daugybei ekologiškų maisto produktų gamybos mitų VšĮ „Tikra mityba“...
Mėsos gaminiai vaikams: į ką atkreipti dėmesį
2015 m. lapkričio 14 d. 00:10
Po pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) paviešintų duomenų apie perdirbtos mėsos ir...
Kodėl šuns kvapas toks nemalonus  (3)
2015 m. lapkričio 11 d. 14:05
Šunys, kaip ir visi kiti žinduoliai, turi natūralų savo kvapą. Sveiko, tinkamai prižiūrimo šuns kvapas silpnas ir gana malonus, sustiprėja nebent jam sušlapus.
Ar Lietuvoje yra ekologiškos mėsos?  (8)
2015 m. lapkričio 11 d. 09:29
Žmogui vis sunkiau susivokti maisto produktų rinkoje, kur spekuliuojama „sveiko maisto“ sąvokomis. Daugelis tapatina „ekologiškumą“ su „sveikumu“ ir...
Kaip išsirinkti mėsą, kuri kenkia mažiausiai  (30)
2015 m. lapkričio 11 d. 09:15
Žmogui vis sunkiau susivokti maisto produktų rinkoje, kur spekuliuojama „sveiko...
Po gąsdinančių išvadų: kaip dažnai galima valgyti rūkytos mėsos gaminius  (104)
2015 m. spalio 28 d. 12:42
Nors normos, kiek galima suvalgyti rūkytų, sūdytų ar konservantų turinčių mėsos...
G. Azguridienė: žaliasis akių dūmimas tikrai paplitęs  (20)
2015 m. liepos 21 d. 00:00
Ekologiškų produktų verslą jau aštuntus metus sėkmingai plėtojanti įmonės „Livinn...
Drastiški moters lieknėjimo eksperimentai: nuo pusmečio badavimo iki liekninančio kvėpavimo  (91)
2015 m. gegužės 30 d. 09:05
DELFI pašnekovė Viktorija prisipažįsta per savo lieknėjimo istoriją išbandžiusi tiek metodikų, kad galinti būti šios srities ekspertė. Vis dėlto ji atrado...
Į šį ūkį gali patekti tik išskirtiniai  (16)
2015 m. balandžio 30 d. 09:05
Vis daugiau į Tauragę važiuojančių žmonių užsuka į Vilmos ir Alekso Skirmantų kavinę „Pelėda“ paragauti žvėrienos patiekalų ir pasigėrėti...
G. Azguridienė: ko nori maisto pirkėjas  (26)
2015 m. balandžio 9 d. 10:02
Tęsiame knygos „Maistas: ką mes darome su juo, o jis su mumis“ publikavimą. Šįkart...
Į ką atkreipti dėmesį, perkant mėsos gaminį parduotuvėje?  (14)
2015 m. balandžio 5 d. 10:00
Mėsos gaminiai – tai maisto produktai, kurie gali būti vartojami be papildomo...
Į ką atkreipti dėmesį, perkant mėsos gaminį parduotuvėje?  (7)
2015 m. kovo 30 d. 15:48
Mėsos gaminiai – tai maisto produktai, kurie gali būti vartojami be papildomo...