kietojo sūrio

7 netikėti patiekalai, iškepti vaflinėje  (6)
2015 m. rugsėjo 1 d. 11:51
Dažniausiai vargšės vaflinės šešias dienas per savaitę tūno užkištos tolimiausioje virtuvės spintelių vietoje, kad per vėlyvus sekmadienio pusryčius galėtų mus pradžiuginti. Taip yra todėl, kad dauguma šeimininkių jas suvokia kaip vieno patiekalo gaminimo prietaisą.
GARDUMĖLIS: duonos ir sūrio pudingas
2015 m. rugpjūčio 27 d. 15:09
Juodų alyvuogių užtepėlė  (4)
2015 m. rugpjūčio 16 d. 00:00
Mums nekyla minčių valgyti pomidorus su kečupu arba tuo labiau pasidaryti užtepėlę iš pomidorų padažo ir pomidorų. O jeigu jums tokios mintys žadina apetitą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Viskas kiek kitaip yra su alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi. Nors tai kaip yr vienas ir tas pats, bet vos iš šių dviejų ingridientų su keliais prieskoniais galima pasidaryti puikią užtepėlę, garantuoju, kiti galvos, kad ją pirkote (tai greičiausiai populiariausia užtepėlė, jei ieškosite parduotuvių lentynose), o jeigu dar sūrį taip užkepsite kaip nuotraukoje – tai pranoksite net patys save tokiu paprastu būdu.
Gardumėlis: kepta kukurūzų burbuolė  (5)
2015 m. rugpjūčio 15 d. 00:00
Kukurūzai iš skardinės yra vienas nemėgstamiausių man skonių. Per visą gyvenimą ant pirštų suskaičiuočiau kiek kartų esu jas pirkęs. Tačiau daugumai mūsų – tai daug artimesnis pasirinkimas nei visa kukuruzų burbuolė, kurią galima kepti, “grilinti”, virti ir prigalvoti įvairių priedų, tokia ji fantastinio skonio, kad daugumai paragavus tampa nauju favoritu jų burnoms.
Vištienos krūtinėlė su parmezanu ir pomidorais
2015 m. rugpjūčio 7 d. 00:00
Perskaičius pirmas kelias sudedamas patiekalo dalis net nekiltų abejonės, kad tai italų virtuvės patiekalas. Ši vištiena turbūt ir gimė Italijoje, bet buvo išplukdyta į už jūrų marių esančią Australiją, kuri ją ruošti išmoko taip gerai, kad šiandien Chicken Parm ar chicken parmesan pristatomas, kaip Australiškos virtuvės pasididžiavimas.
Špinatų pesto
2015 m. liepos 3 d. 00:15
Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais.
Ar galima valgyti papelijusius maisto produktus?  (36)
2015 m. birželio 30 d. 15:31
Pasitaiko visiems - pasiimi skaniai prisirpusį persiką, o kita jo pusė apsitraukusi žaliu pelėsiu. Arba, ryte išimi duoną iš pakelio, o ši supelijusi. Ne paslaptis, dažnas pelėsį tiesiog nupjauna ir suvalgo „sveikąją“ pusę.
Vakarienė per kelias minutes: sumuštiniai su šparagais  (6)
2015 m. birželio 20 d. 00:00
Lietuviški šparagai buvo puikūs ir nors kol laukėme eilėje nugirdome kelis moterų patarimus, kuriuos jos žarstė viena kitai kaip didžios žinovės ką gi padaryti su tais šparagais, mes liekame prie savo. Šparagai skaniausi dviem būdais – pakepti svieste arba kepti grill keptuvėje.
Tobulos figūros dieta : per savaitę – 5 kg!  (6)
2015 m. birželio 3 d. 09:43
Siūlome dietą, kurios užtenka laikytis vieną kartą per metus. Savaitė, po kurios neteksite iki 5 kilogramų, atneš daug džiaugsmo ir stimulo toliau lieknėti. Aišku, jos verta laikyti tik toms, kurios yra tikros, kad kilogramai stoja kelią į laimę. Sėkmės laikantys šios dietos, tegul kilogramai krenta lengvai ir užtikrintai!
Sūrių lėkštė – desertui: patarimai ir receptai  (2)
2015 m. gegužės 29 d. 15:38
Ar kada susimąstėte, kad sūris gali būti patiekiamas vietoj deserto? Nors Lietuvoje tai – dar naujiena, pietų Europos šalyse, o ypač Prancūzijoje, tradicija desertui patiekti sūrių lėkštę – jau sena ir įprasta. Jei esate gurmanai ir norite papildyti savo receptų knygą, pateikiame kelis patarimus ir vasariškus sūrio desertų receptus, į jūsų virtuvę atpūsiančius naujų pietų virtuvės vėjų.
Bulviniai blynai su įdaru ir apskrudusia sūrio plutele  (2)
2015 m. gegužės 20 d. 12:11
Jei šaldytuve - tik sūrio gabaliukas ir kelios bulvės - panaudokite tai išradingai!
Sūrių pyragas, kuriam neatsispirs joks svečias
2015 m. gegužės 15 d. 11:29
Tinklaraštininkė Laura pasakoja apie savo mėgstamą sūrių pyragą, kurio skoniui neatsispiria ir kiti, jį ragavusieji.
Užkepti koldūnai  (1)
2015 m. gegužės 5 d. 00:00
Padaže iškepti koldūnai įgauna visai kitokį skonį.
Kaip teisingai išvirti makaronus + 3 itališki padažai  (2)
2015 m. balandžio 9 d. 10:33
Norint, kad makaronai būtų skanūs, nesulipę ir neišskydę, būtina žinoti kelias virimo gudrybes. Taisyklingai išvirtus makaronus galima pagardinti vien kietuoju sūriu, tačiau su itališku padažu kur kas skaniau.
Mėsos rūkymo ypatumai ir patiekalai šventėms  (3)
2015 m. balandžio 2 d. 13:29
Artėjant Šventoms Velykoms mus džiugina pamažu bundanti gamta, dažnesni saulės spinduliai, šiltas lietus. Netrukus pasinersime į šventinę namų ruošą ir kaip prieš kiekvieną didžiąją šventę, ruošime šventinius patiekalus. Norime, kad jie būtų gaivūs, kvapnūs, tad nebijokime improvizuoti.
Sveikuolių salotos su vištiena  (1)
2015 m. balandžio 1 d. 15:28
Už receptą dėkojame skaitytojai Vaidai.
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu  (1)
2015 m. kovo 31 d. 14:28
Už receptą dėkojame skaitytojai Rūtai.
Menkės kepsneliai su sūriu
2015 m. kovo 25 d. 16:34
Už receptą dėkojame skaitytojai Gintarei.
Tortilijų lazanija su vištiena
2015 m. kovo 21 d. 00:00
Makaronų apkepas su vištiena ir grybais
2015 m. kovo 13 d. 00:15
Sotus, kvapnus ir greitai paruošiamas patiekalas.
Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba  (8)
2015 m. kovo 11 d. 16:45
Seniai supratau, kad ne širdelėmis margintomis atvirutėmis galiu papirkti savo vyrą ir Valentino dienos romantika jam – visai ne šventiniai keksiukai.
Kietųjų sūrių karalius - „Džiugas“!
2015 m. kovo 10 d. 15:43
Pikantiškai stiprus, lengvai aitrus, su subtiliai traškiais kalcio kristalėliais – kad sūris „Džiugas“ yra tikra palaima gomuriui, patvirtino geriausi, ištikimiausi jo vertintojai - pirkėjai. Jau ketvirtus metus iš eilės kietasis sūris „Džiugas“ karaliauja tarp kitų kietųjų sūrių. „Žemaitijos pieno“ bendrovėje gaminamas kietasis sūris „Džiugas Mild“, brandintas 12 mėnesių, pripažintas pačiu populiariausiu kietuoju sūriu.
Vištienos ir pievagrybių suktinukai
2015 m. kovo 4 d. 00:15
Gera šeimininkė sriubą gali išvirti iš kirvio - be didelio skausmo šeimos biudžetui paruoškite gana prašmatnų patiekalą.
Patiekalas maloniai nustebins: traškios cukinijos su sūriu  (6)
2015 m. vasario 28 d. 00:00
Cukinijas kepsime ne keptuvėje, o orkaitėje. Patiekalas jus maloniai nustebins.
Virtiniai su bulvių įdaru ir jautienos troškiniu
2015 m. vasario 26 d. 00:15
Labai skanūs ir sotūs pietūs!
Energijos bomba, maistas smegenims: puikus augalinių baltymų šaltinis  (41)
2015 m. vasario 6 d. 06:31
Riešutai daug kuo naudingi, svarbiausia žinoti, kad ir kiek geriausia jų valgyti, skelbia elle.ru.
Nuomonė: supermamos neegzistuoja!  (32)
2015 m. sausio 27 d. 14:35
Tinklaraštį „Mamos rašo“ su bendramintėmis rašanti mama Eglė dalijasi savo pamąstymais apie supermamas. Eglė sako: „Išlaisvinkime mamas iš supermamų įvaizdžio. Jos neegzistuoja!“
SAVAITGALIO pusryčių salotos
2015 m. sausio 9 d. 10:37
Štai ir dar viena pusryčių salotų versija, patiekiama su šiltais ir traškiais pusiau saldžiais, pusiau sūriais vafliais. Elegantiška, sotu ir labai maistinga. Argi nenorėtumėt šeštadienio rytą tokius pusryčius gauti į lovą?
Virtų bulvių plokštainis su kumpiu  (1)
2014 m. gruodžio 28 d. 00:00
Norite kažką paruošti iš bulvių ir greitai? Siūlome šį bulvių plokštainį su kumpiu .