kietojo sūrio

Bulvinių blynų mėgėjams: 12 įdomiausių receptų  (1)
2016 m. vasario 8 d. 14:54
Bulviniai blynai - vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų. O jų variacijų yra daugybė. Siūlome išbandyti naujus receptus!
5 ŠAUKŠTŲ DIETA padės atsikratyti 8 kilogramų per savaitę + tikslus dienos meniu  (9)
2016 m. sausio 25 d. 00:00
Labai dažnai pagrindinė nutukimo priežastis yra nuo persivalgymo išsitampęs skrandis: kuo daugiau žmogus valgo, tuo labiau ištampo skrandžio sienelės, ir tuo dažniau būna alkanas. Jei norite atsikratyti antsvorio, jums būtina nutraukti šį užburtą ratą!
Mėsos kukuliai gardžiame padaže  (1)
2016 m. sausio 23 d. 00:00
Labai puikus patiekalas pietums. Tikras malonumas su puria bulvių koše!
DANGIŠKO SKONIO UŽTEPĖLĖS per kelias minutes 10 idėjų vieno kąsnio sumuštiniams  (3)
2015 m. gruodžio 30 d. 15:33
Ryt Naujieji metai , o pas tave užsuka 14 svečių? Karšto patiekalo tokiam kiekiui žmonių turbūt tingėsi paruošti. Bet svečius pavaišinti vis tiek reikia. Kolegės pasiūlė pagaminti vieno kąsnio sumuštinukų, kurie numalšins alkį net ir visai futbolo komandai. Be to, yra greitai ir paprastai paruošiami.
NAUJAMETINIS MENIU: 5 šventiniai patiekalai su efektingais ingredientais  (1)
2015 m. gruodžio 29 d. 10:44
Kad jūsų Naujųjų metų sutikimas būtų ypatingas, paruošėme jums keletą šventinių patiekalų idėjų, kurios šventinio vakarėlio stalą padarys nepamirštamu ir ypatingu.
Tradiciniai žiemos švenčių patiekalai netradiciškai  (1)
2015 m. gruodžio 23 d. 10:46
Virtuvės šefai pastebi, kad į Lietuvą po truputį ateina vakarietiška kultūra šventes švęsti ne namuose, o jei pageidaujama ant šventinio stalo matyti tradicinę silkę – tai tik pagamintą gurmaniškai.
Karšta špinatų ir maskarponės užkandėlė  (1)
2015 m. gruodžio 6 d. 00:00
Ar jums taip nutinka, kai norite pagaminti kokį jūsų draugams ar artimiems dar nenusibodusį užkandį, o minčių visai nėra? Visi įpratę prie pamėgtų šaltų užkandžių: marinuotų alyvuogių, įvairių užtepėlių, brusketų ir panašiai. Pas mus irgi taip pat, tik negaliu nustoti ieškoti vis kažko negaminto ir pastaruoju metu pas mus į virtuvę pamažu įžengia greiti karšti užkandžiai, ko anksčiau vengdavau ir pasirodo juos spėja suvalgyti, kol jie šilti ir atvėsę jie nebebūna visai neskanūs – kuo buvau įsitikinus anksčiau.
Pati mylimiausia Garfildo lazanija  (1)
2015 m. gruodžio 5 d. 00:00
Kuo galima susieti Italijos mafijos vakarienę namuose su storu kiurksančiu ant sofos katinu? – Taip, kas spėjote pagalvoti apie Garfildą, iškart supratote, kad mintyse turime Lazaniją.
6 GERIAUSI PATIEKALAI, kurios verta pasiimti į darbą pietums  (4)
2015 m. lapkričio 26 d. 18:00
Pietūs darbe gali būti sudėtinga problema, jei šalia jūsų darbovietės nėra valgyklos ar jaukios kavinės. Todėl daugelis sprendžia šią problemą atsinešdami maisto iš namų. Išrinkome geriausius pasiūlymus skaniems ir sotiems pietums, kuriuos galite atsinešti į darbą ir nustebinti savo kolegas.
Ypatingi bulvių kroketai su sūriu ir mėsa  (1)
2015 m. lapkričio 16 d. 13:42
Čikagos pica  (4)
2015 m. spalio 31 d. 00:00
Čikaga – vienas iš miestų, kuris lietuviams brangus (negalvokite iš karto tik materialiai). Brangus gal ir dėl to, kad ten viena iš stipriausių mūsų išeivių bendruomenių, ypač už jūrų marių. Brangus ir dėl to, kad mes krepšinio tauta, o ten visus auksinius metus žaidė ne kas kitas kaip Michael’as Jordan’as – šiandien vis dar puikiai besikraunantis turtus iš savo prekės ženklo linijos.
Bulvių ir trijų sūrių apkepas
2015 m. spalio 14 d. 00:00
Traškūs bulviniai blynai su sūriu  (12)
2015 m. spalio 8 d. 10:01
Viena paprasta gudrybė bulvinius blynus paverčia itin traškiais. Išmėginkite!
Skanesnio grybų pyrago nevalgėte: traškiame pagrinde - kvapnūs baravykai
2015 m. spalio 4 d. 00:00
Jei esate vieni iš tų, kur šiemet jau spėjote prisidėti nuotraukų su pilnais krepšiais, bagažinėm, stalais grybų, turbūt turite atskirą grybų patiekalų sąsiuvinį, nes su tokiu kiekiu gėrybių aš nežinau, ką reikėtų daryti.
Medaus paslaptys: ką praleidote pro ausis  (1)
2015 m. rugsėjo 5 d. 00:01
Šiandien medų dažniau naudojame ne meduolių tešlai, o vištų sparnelių ar alyvuogių marinatams. Ir puiku – jis kulinarijoje pritaikomas labai įvairiai, cukrų juo galima keisti daug kur.
Tiesiog privalote išmėginti: burokėlių pesto  (7)
2015 m. rugsėjo 4 d. 18:11
Dievinu šią daržovę! Ir ne vien dėl to, kad ji nudažo nacionalinius šaltibarščius, bet ir dėl to, kad ją galima valgyt ištisus metus, iš jos gali gaminti begalę skirtingų patiekalų, net desertus. Matyt burokėlį galėtume tituluoti geriausia daržove Lietuvoje.
Spagečiai su ypatingu padažu
2015 m. rugsėjo 4 d. 13:30
7 netikėti patiekalai, iškepti vaflinėje  (6)
2015 m. rugsėjo 1 d. 11:51
Dažniausiai vargšės vaflinės šešias dienas per savaitę tūno užkištos tolimiausioje virtuvės spintelių vietoje, kad per vėlyvus sekmadienio pusryčius galėtų mus pradžiuginti. Taip yra todėl, kad dauguma šeimininkių jas suvokia kaip vieno patiekalo gaminimo prietaisą.
GARDUMĖLIS: duonos ir sūrio pudingas
2015 m. rugpjūčio 27 d. 15:09
Juodų alyvuogių užtepėlė  (4)
2015 m. rugpjūčio 16 d. 00:00
Mums nekyla minčių valgyti pomidorus su kečupu arba tuo labiau pasidaryti užtepėlę iš pomidorų padažo ir pomidorų. O jeigu jums tokios mintys žadina apetitą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Viskas kiek kitaip yra su alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi. Nors tai kaip yr vienas ir tas pats, bet vos iš šių dviejų ingridientų su keliais prieskoniais galima pasidaryti puikią užtepėlę, garantuoju, kiti galvos, kad ją pirkote (tai greičiausiai populiariausia užtepėlė, jei ieškosite parduotuvių lentynose), o jeigu dar sūrį taip užkepsite kaip nuotraukoje – tai pranoksite net patys save tokiu paprastu būdu.
Gardumėlis: kepta kukurūzų burbuolė  (5)
2015 m. rugpjūčio 15 d. 00:00
Kukurūzai iš skardinės yra vienas nemėgstamiausių man skonių. Per visą gyvenimą ant pirštų suskaičiuočiau kiek kartų esu jas pirkęs. Tačiau daugumai mūsų – tai daug artimesnis pasirinkimas nei visa kukuruzų burbuolė, kurią galima kepti, “grilinti”, virti ir prigalvoti įvairių priedų, tokia ji fantastinio skonio, kad daugumai paragavus tampa nauju favoritu jų burnoms.
Vištienos krūtinėlė su parmezanu ir pomidorais
2015 m. rugpjūčio 7 d. 00:00
Perskaičius pirmas kelias sudedamas patiekalo dalis net nekiltų abejonės, kad tai italų virtuvės patiekalas. Ši vištiena turbūt ir gimė Italijoje, bet buvo išplukdyta į už jūrų marių esančią Australiją, kuri ją ruošti išmoko taip gerai, kad šiandien Chicken Parm ar chicken parmesan pristatomas, kaip Australiškos virtuvės pasididžiavimas.
Špinatų pesto
2015 m. liepos 3 d. 00:15
Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais.
Ar galima valgyti papelijusius maisto produktus?  (36)
2015 m. birželio 30 d. 15:31
Pasitaiko visiems - pasiimi skaniai prisirpusį persiką, o kita jo pusė apsitraukusi žaliu pelėsiu. Arba, ryte išimi duoną iš pakelio, o ši supelijusi. Ne paslaptis, dažnas pelėsį tiesiog nupjauna ir suvalgo „sveikąją“ pusę.
Vakarienė per kelias minutes: sumuštiniai su šparagais  (6)
2015 m. birželio 20 d. 00:00
Lietuviški šparagai buvo puikūs ir nors kol laukėme eilėje nugirdome kelis moterų patarimus, kuriuos jos žarstė viena kitai kaip didžios žinovės ką gi padaryti su tais šparagais, mes liekame prie savo. Šparagai skaniausi dviem būdais – pakepti svieste arba kepti grill keptuvėje.
Tobulos figūros dieta : per savaitę – 5 kg!  (5)
2015 m. birželio 3 d. 09:43
Siūlome dietą, kurios užtenka laikytis vieną kartą per metus. Savaitė, po kurios neteksite iki 5 kilogramų, atneš daug džiaugsmo ir stimulo toliau lieknėti. Aišku, jos verta laikyti tik toms, kurios yra tikros, kad kilogramai stoja kelią į laimę. Sėkmės laikantys šios dietos, tegul kilogramai krenta lengvai ir užtikrintai!