Kavos kultūra

Tai, ko nežinojote apie kavą  (1)
2014 m. spalio 29 d. 00:06
Apie kavą prirašyta daugybė straipsnių, dar daugiau randama žinių apie jos gaminimą ir teisingą vartojimą. Kavos istorija mažiau žinoma, tačiau išties intriguojanti, spalvinga, įdomi.
Karti naujos kavinės patirtis  (68)
2014 m. rugsėjo 30 d. 07:39
Alytaus centre lygiai prieš mėnesį pagal projektą „ Duokit šansą “ atidaryta kavinė „Foos cafe“ jau planuoja permainas.
Apsilankymas naujoje kavinėje – šansas bedarbiams  (8)
2014 m. rugsėjo 2 d. 10:29
Alytuje praėjusią savaitę duris atvėrė dar viena kavinė. „Idėja yra minimaliomis sąlygomis pradėti verslą. Tai nėra brangu, reikia tik noro“, - kalbėjo kavinės atidaryme dalyvavęs Lietuvos televizijos žurnalistas Edmundas Jakilaitis , prisidėjęs prie naujo verslo atsiradimo Alytuje.
Ko dar nežinojote apie gėrimą, kurį geriate kasdien? (+ konkursas)
2014 m. rugpjūčio 4 d. 17:10
Sveikiname Indrę Kausylaitę, laimėjusią 50 Lt „No Sugar“ dovanų kuponą!
Kavos kultūros dienos 2014: kavos pasaulis didesnis, nei manoma
2014 m. balandžio 9 d. 18:33
Kavos kultūros dienos – didžiausia kasmetinė kavos šventė Lietuvoje, organizuojama nuo 2008 metų. Kasmet kavos kultūros dienų renginius aplanko daugiau nei 20 000 žmonių, vertinančių ir galinčių sau leisti geresnę kavos ir gyvenimo kokybę.
Espresso kavos subtilybės: kaip tinkamai paruošti  (8)
2014 m. sausio 22 d. 10:26
„Pirmiausiai noriu paneigti nusistovėjusį mitą, kad espresso kavoje itin daug kofeino. Jei lygintume standartinio espresso puodelio kavos kiekį su standartiniu juodos kavos puodeliu, kofeino espresso puodelyje rastume nepalyginamai mažiau. Jeigu italams įprasta išgerti 10 – 12 espresso puodelių per dieną, tai išgėrus tiek pat puodelių juodos kavos greičiausiai tektų pagulėti ligoninėje“, - apie espresso kavos kultūrą pasakoja specializuoto kavos ir kavos aparatų parduotuvių tinklo „Kavos draugas“ vadovas Aurimas Vainauskas.
Savaitgalį išrinkti nauji kavos ruošimo čempionai  (5)
2013 m. vasario 18 d. 14:32
Visą savaitgalį, net tris ištisas dienas, geriausi Lietuvos kavos ruošėjai ir išmanytojai rungėsi dėl čempionų titulų.
Kavos kultūros dienos virsta į festivalį  (1)
2013 m. vasario 12 d. 10:57
Šį savaitgalį, vasario 15 –17 dienomis, prekybos ir pramogų centre „Ozas“ jau penktą kartą vyks Kavos kultūros dienos . Žmonių susidomėjimas kavos kultūra, jos vartojimu pastaruoju smarkiai išaugo, tad organizatoriai, pasiraitoję rankoves, ruošiasi naujiems iššūkiams.
Kur Lietuvoje daro skanią kavą?  (180)
2013 m. sausio 4 d. 10:06
Suklydote, jei pagalvojote, kad po primityvia antrašte slėpsis reklaminis kavos pardavėjų tekstas. Tiesiog kiekvienąkart sugrįžus iš Italijos, Austrijos, Šveicarijos toks klausimas sukasi galvoje, todėl šįkart norėjau jūsų garsiai pasiteirauti, ar yra tokia vieta Lietuvoje, kur būtų galima gauti bent panašaus skonio į itališką kavą?
GRYNAS Niam Niam. Močiučių kava be kavos pupelių
2012 m. lapkričio 20 d. 15:53
Gera kava – brangus dalykas. Kavos kultūra jau užkariavo visas senamiesčių ir miesto bei prekybos centrų vietas ir specialistai perspėja, kad kava piktnaudžiauti negalima. O kokią kavą gerdavo mūsų senoliai kaimuose, kai niekas tonomis negabendavo čia kavos pupelių? Kavą galima pasidaryti ir iš kiaulpienės šaknų, ir iš gilių, ir iš kaštonų. Kaštonai – tai gėris, kurio vis dar galima rasti miesto parkuose. O gal tiesiog turite prisirinkę nuo rudens pradžios? Išmokite išsivirti kaštonų kavos.
Lietuva pirmą kartą susipažins su japonų kavos ruošimo kultūra  (6)
2011 m. rugsėjo 14 d. 14:11
Į Lietuvą atkeliavo naujas kavos ruošimo būdas, vadinamas „pour-over“, kilęs iš Japonijos. Atrastas vos prieš kelerius metus, jis žaibišku greičiu pavergė pasaulio kavos gurmanus.
Kavos mėgėjams - pirmoji Lietuvoje kavos mokykla  (35)
2004 m. balandžio 15 d. 15:31
Kavos „Lofbergs Lila“ prekybos atstovybė Lietuvoje „Ogmios prekyba“ pristatė pirmąją Lietuvoje kavos mokyklą,- sakoma pranešime spaudai. Kavos gėrimo kultūrą ugdanti mokykla bus skirta ne tik kavinių, restoranų ar viešbučių savininkams, bet ir visiems, vertinantiems kavos skonį ir norintiems pažinti šio gėrimo subtilybes.