bulvės

580 straipsnių

Valgomoji bulvė (lot. Solanum tuberosum, angl. Potato, vok. Kartoffel) – bulvinių (Solanaceae) šeimos kiauliauogių genties augalas.

Vienmetis žolinis augalas 50-120 cm aukščio, su kuokštinėmis šaknimis. Apatinė stiebo dalis su požeminėmis palaipomis, ant kurių susidaro įvairaus pavidalo ir spalvos stambūs stiebagumbiai (bulvės).

Bulvėms, kaip ir bet kuriai kitai kultūrai, reikia derlingos dirvos, kad jos sparčiai augtų. Kiekvienas patyręs sodininkas žino (o pradedantieji turėtų prisiminti), kad bulvių pasodinti neįmanoma be tinkamai parinkto žemės sklypo. Dirva turėtų būti derlinga, puri, lengva ir šiek tiek rūgšti. Jei būt...

Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.

Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.