Ši trinta pomidorų sriuba – tiršta ir labai soti. Užtruksite kiek daugiau nei pusvalandį, kol paruošite. Tokios gardžios trintos pomidorų srubos neatsisakys ir svečiai.
bulvės
580 straipsnių
Valgomoji bulvė (lot. Solanum tuberosum, angl. Potato, vok. Kartoffel) – bulvinių (Solanaceae) šeimos kiauliauogių genties augalas.
Vienmetis žolinis augalas 50-120 cm aukščio, su kuokštinėmis šaknimis. Apatinė stiebo dalis su požeminėmis palaipomis, ant kurių susidaro įvairaus pavidalo ir spalvos stambūs stiebagumbiai (bulvės).
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Bulvėms, kaip ir bet kuriai kitai kultūrai, reikia derlingos dirvos, kad jos sparčiai augtų. Kiekvienas patyręs sodininkas žino (o pradedantieji turėtų prisiminti), kad bulvių pasodinti neįmanoma be tinkamai parinkto žemės sklypo. Dirva turėtų būti derlinga, puri, lengva ir šiek tiek rūgšti. Jei būt...
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Norint apsaugoti šakniavaisius, nebūtina naudoti „cheminių medžiagų“. Iš užkrėstos sodinamosios medžiagos neįmanoma išauginti gausaus ir kokybiško derliaus, todėl svarbu žinoti, kaip prieš sodinimą bulves apdoroti nuo kolorado vabalų, taip pat kitų kenkėjų ir ligų.
Bulvė – itin populiari daržovė lietuvių virtuvėse. Tiesa, dažnai kažkodėl demonizuojama, kai kurie vis dar ragina jos atsisakyti, o siekiant sulieknėti tebegalioja stereotipinė taisyklė bulvėms sakyti „sudie“ ir pasisveikinti su ryžiais. Pasirodo, visai be reikalo.
Maisto prekėms toliau ploninant lietuvių piniginę, kartais pasirodo ir gerų žinių. Kai kurie prekybos tinklai pasiūlė bulvių kilogramą vos po 3 centus ar net pigiau. „Delfi“ kalbinti žemės ūkio verslo atstovai sako, kad tai yra laikinas, švenčių laukimo padiktuotas reiškinys, o daržovių kainos artim...
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Dažna šeimininkė daro šias klaidas: patarė, kaip gaminti bulves, kad iš jų būtų kuo daugiau naudos (6)
Apie tai, kaip teisingai reikėtų virti bulves, tikriausiai ginčijamasi nuo neatmenamų laikų. Išsiaiškinkime šį klausimą kartą ir visiems laikams. „Mano močiutė sakydavo, kad pavasarį ir žiemą bulves reikia pradėti virti šaltame vandenyje. Tačiau rudenį bulvės metamos jau į verdantį vandenį. Ir ji bu...
Jei mėgstate bulvinius patiekalus, gaminkite švilpikus. Svarbu – gamindami tešlą nepadauginkite miltų. Skaniausia švilpikus valgyti šiltus, bet gardūs ir šalti.
Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.
Bulvių apkepas patogus tuo, kad paruoštą patiekalą pakanka pašauti į orkaitę ir pamiršti tol, kol iškeps. Iškepusį bulvių akepą apibarstykite žalumynais ir valgykite su mėgiamu padažu ar grietine.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
Vaida Kurpienė apie bulves – nereikės baimintis kalorijų, jei gamindami maistą laikysitės tam tikrų taisyklių (2)
Kaip pastebi dietistė, Vaida Kurpienė, bulvė ant lietuvių stalo būna taip dažnai, kad ją būtų galima vadinti antrąja duona. Nors dauguma žmonių bulves laiko kaloringa ir svorį auginančia daržove, sveikos mitybos specialistė tikina: bulves valgyti galima, tik reikia laikytis tam tikrų taisyklių jas r...
Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Dažnam lietuviui bulviniai blynai – vienas gardžiausių bulvinių patiekalų. Valgomi visaip – kam skaniau su grietine, o kam – su uogiene. Bet kokiu atveju, bulviniai blynai – tikras malonumas.
Bulviniai virtinukai, itališkai gnocchi, – labai skanus patiekalas. Kviečiame jus išbandyti su pievagrybių padažu. Patiekiant bulvinius virtinukus apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
Bulvių keksiukai, tai – sotus ir labai gardus garnyras, kurį virtuvės šefai rekomenduoja patiekti prie jautienos ar vištienos patiekalų. Neabejojame, kad bulvių keksiukai su sūriu taip patiks, kad norėsite gaminti dar ir dar.