Tie partneriai, kurių miego metu neskiria nė 2,5 cm tarpas, būna labiau patenkinti savo santykiais, negu tie, kurie miega didesniu kaip 75 cm atstumu, nustatė vienas tyrimas.

Maža to, tos poros, kurios naktį turi fizinių kontaktų, būna laimingesnės už tas, kurios miegodamos vadovaujasi taisykle nesiliesti, rašo „The Telegraph“.

Per šį tyrimą, tapusį Edinburgo tarptautinio mokslų festivalio dalimi, buvo apklausta 1 tūkst. žmonių. Autoriai nustatė ir populiariausias miego pozas: 42 proc. porų miega nugara į nugarą, 31 proc. pasisuka ta pačia kryptimi, o 4 proc. partnerių miega atsisukę vienas į kitą.

Mažesniu negu 2,5 cm atstumu miegojo 12 proc. porų, o didesniu kaip 75 cm atstumu – vos 2 proc. porų.

Psichologas, profesorius Richardas Wisemanas iš Hertfordšyro universiteto sakė: „Vienas svarbiausių skirtumų priklausė nuo prisilietimų. 94 proc. porų, kurios naktimis turi kontaktų, jautėsi laimingos. Tuo tarpu tarp porų, kurios miegodamos nesiliečia, laimingi buvo tik 68 proc. partnerių“.

„Tai pirmasis tyrimas, analizavęs miego pozas. Jo rezultatai leidžia nuspėti poros santykius, vos uždavus paprastą klausimą, kokia yra mėgstamiausia jos miego padėtis“, - pridūrė jis.

Tyrimas nustatė, kad 86 proc. porų, miegančių mažesniu kaip 2,5 cm atstumu, buvo laimingos ir patenkintos savo santykiais, o tarp miegančiųjų didesniu kaip 75 cm atstumu patenkintų savo santykiais buvo mažiau - 66 proc.

Linksmintis mėgstantys ekstravertai dažniau miega prisiglaudę prie savo partnerio, o kūrybiški asmenys dažniau miega ant kairės kūno pusės.

R. Wisemanas, parašęs knygą „Night School“ („Nakties mokykla“), kuri tyrinėja miegą ir sapnus, sutinka, kad poros miego įpročiams įtakos gali turėti tokie faktoriai kaip partnerio knarkimas, o kai kurie žmonės nusisuka nuo savo partnerio, nes negali pakęsti, kai kažkas į juos kvėpuoja.

„Jeigu partneriai miegodavo susiglaudę, o pastaruoju metu lovoje pradėjo tolti vienas nuo kito, tuomet tai gali būti ženklas, kad ir prabudę jie tols vienas nuo kito“, - sakė R. Wisemanas.

„Poros miego įpročių pokyčiai yra labai svarbus faktorius“, - pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)