Rusų mokslininkas Anatolijus Brauchovas mano, kad egzistuoja ir kad jam pavyko jį rasti 3,5 mln. metų senumo bakterijoje, rašo curiosity.com.

Taigi mokslininkas susileido bakteriją Bacillus F. Ją kitas mokslininkas atrado 2009 m. Sibire. Nors bakterija – 3,5 mln. metų senumo, ji išliko amžinajame Sibiro įšale.

Mokslininkas mano, kad bakterija dėl tam tikrų ypatybių išliko šaltyje ne vieną milijoną metų. O jei išliko bakterija, gal galime išlikti ir mes? Kas žino, na bet A. Brauchovas norėjo paeksperimentuoti ir susileisti bakteriją.

„Bakterija jau suveikė eksperimentuose su pelėmis. Šįkart pats norėjau būti eksperimento dalimi“, - sakė jis leidiniui „Siberian times“.

Sunku pasakyti, ar bakterija suveikė ir padarė mokslininką nemirtingą, bet 2015 m. A. Brauchovas teigė, kad jaučiasi geriau nei kada anksčiau. Laikas parodys, kaip viskas klostysis toliau.

Šių metų rugsėjo pabaigoje pakalbintas žurnalistų kontroversiškasis mokslininkas teigė besijaučiantis puikiai, dvejus metus nesirgo net gripu, bet to jis tikino galintis dirbti ilgesnes valandas laboratorijoje.

Jo eksperimentas patraukė užsienio mokslininkų dėmesį, tačiau ir sulaukė daug priekaištų bei kritikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)