„Mūsų jauni žaidėjai dar labai greitai susinervina, būna aršūs, išleidžia daug energijos kovodami su vėjo malūnais, aiškindamiesi su teisėjais. Be abejo, tai kenkia koncentracijai ir rungtynių eigai. Aišku, kiekvienose rungtynėse jie auga, ir ateityje bus tik geriau“, – kalbėjo J. Kazlauskas.

Specialisto nuomone, jaunimui į naudą išeis pirmadienį laukianti vienintelė pirmame etape poilsio diena, per kurią žaidėjai galės nusiraminti ir suvirškinti debiuto pasaulio čempionate patirtį.

Tuo tarpu kalbėdamas apie dvikovą su Angola, kuri buvo įveikta rezultatu 75:62, J. Kazlauskas teigė, jog suvaldyti iš rankų slystančią situacijos kontrolę pavyko komandai susibūrus pasitarti.

Lietuviai užtikrintai pradėjo mačą ir daugiausiai Donato Motiejūno pastangomis pirmavo 11:3, bet antrame kėlinyje priekyje jau buvo afrikiečiai. Pakreipti rungtynių eigą sau palankia linkme Lietuvos rinktinė sugebėjo tik trečio kėlinio pabaigoje.

„Negalvojau, kad bus lengviau. Tikėtis, kad jie leis mums žaisti gražiai, būtų nesąmonė. Afrikiečiai propaguoja jėgos žaidimą, kuris mums sunkus, ypač žaidžiant be Manto Kalniečio. Pradėjome klysti, ieškoti teisybės. Per pertraukėlę pasikalbėjome apie savo stipriąsias puses, kurias turime išnaudoti. Negaliu pasakyti, kad viską ir išnaudojome, bet vaizdą aikštėje tai pakeitė“, – prisiminė treneris.

Paklaustas, kodėl jo komanda eilinį kartą susizgrimba trečiame ketvirtyje, J. Kazlauskas skėstelėjo rankomis.

„Gerai, kad trečiame kėlinyje mes atsigauname, bet taip visą laiką nebus. Kalbame apie kartų kaitą: mūsų pagrindiniai krepšininkai Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas – jauni, įžaidėjai – taip pat jauni. Kai ateina pasaulio čempionatas, nėra lengva. Varžovai irgi tave stebi ir stengiasi suduoti per silpnąsias vietas. Tada reikia suvaldyti komandą, daryti daugiau keitimų. Kas kelias minutes prašyti pertraukėlių juk negalima. O kai ateina ilgoji pertrauka, galima kažką sudėlioti, apraminti žaidėjus“, – aiškino rinktinės vairininkas.

Trečiąsias rungtynes pasaulio čempionate lietuviai antradienį žais su Australija. D grupėje taip pat varžosi Slovėnija, Meksika ir Pietų Korėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)