Po pirmos rungtynių dalies priekyje buvo Nigerija (41:36), tačiau trečiąjį kėlinį lietuviai laimėjo net 29:13.

„Per ilgąją pertrauką rūbinėje pasišnekėjome vyriškai, kad jeigu žaisime taip, kaip pirmą pusę, tai mes pergalės nenusipelnėme. Antroje pusėje išėjome su visai kitu nusiteikimu nuo pat pirmos atakos. Turbūt tai iliustravo, kaip perėmėme kamuolį. Atsirado agresyvumas. Vėlgi dvi skrtingos rungtybių pusės. Pasikartosiu – kai nusiteikėme, kai atsibudome tai ir žaidimas vyko taip, kaip planavome", – teigė M. Kalnietis.

– Ką pakeitėte žaidime po pertraukos?, – žurnalistai paklausė M. Kalniečio.

Mums nieko nereikėjo keisti. Tiesiog reikėjo pridėti agresyvumo. Ypač gynyboje. Puolime daugiau dalinomės kamuoliu. Nieko ypatingo nereikėjo daryti. Tiesiog galvą pasitaisyti.

– Kokį impulsą trečiajame kėlinyje davė Jonas Mačiulis?

Mūsų komandos stiprybė ir yra tai, kad niekas nežino, kas komandą patrauks. Jonas buvo tas žmogus, kuris mus patraukė į priekį. Vėliau prisijungė kiti, tačiau dideli nuopelnai Jonui.

– Tau pačiam tai taip pat buvo geros rungtynės.

Jaučiau, kad gerai juda kamuolys ir randu laisvų partnerių. Visi buvo patenkinti ir antroje rungtynių pusėje rodėme smagų krepšinį.

– Kaip manai, kodėl kol kas stringa Jono Valančiūno žaidimas?

Matot, Jonas yra komandos lyderis. Net neabejoju, kad jis tikrai iššaus ir lyderiaus pagal pelnomus taškus. Normalu, visos komandos daro skautingą ir 50 proc. kitų komandų gynybos skiriama būtent jam. Todėl jam ir yra sunku atsipalaiduoti – jam ne tik dvigubinama, bet ir trigubinama gynyba. Vėlgi, tai mūsų komandos pliusas – jei jis sutraukia tris varžovus, tai pas mus jau du laisvi. Tai mūsų komandos stiprybė.

– Dvi pergalės iš eilės, o dabar laukia Argentina. Tai visiškai kito stiliaus komanda.

Tikrai taip. Tai daug veteranų turinti komanda, kuri žaidžia lėtą, protingą žaidimą, stengiasi išnaudoti klaidas. Nigerija buvo daugiau bėgikai metikai. Dabar bus visai kito stiliaus rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)