„Nebuvau viskuo patenkintas, bet sezonas tikrai nebuvo blogas. Tikiuosi, kad kitą sezoną bus dar geriau“, – LKL.lt sakė 58-erių specialistas.

Antrą sezoną „Dzūkiją“ treniruosiantis A. Urlepas turi suburti komandą iš naujo. Alytų paliko trys rezultatyviausi žaidėjai – gynėjas Paulius Dambrauskas, puolėjas Artūras Jomantas ir aukštaūgis Fiodoras Dmitrijevas.

Tiesa, ne visi šie žaidėjai buvo A. Urlepo pageidavimų sąraše.

„Norėjome išlaikyti Fiodorą, bet jis išvyko į Lenkiją. Norėjome pratęsti sutartį ir su A. Jomantu, tačiau jis pasirinko „Šiaulius“. Kita vertus, P. Dambrausko išvykimo nelaikyčiau didžiausia netektimi. Jis mūsų taip nedomino“, – teigė treneris.

Sutartis su „Dzūkija“ turi Rytis Juknevičius, Martynas Paliukėnas, Osvaldas Mačernis, Adamas Lapeta, Radenko Pilčevičius, Giedrius Gustas ir Maksimas Morozovas.

„Dzūkija“ intensyviai ieško sunkaus krašto puolėjo.

„Dar nebaigėme komplektacijos. Ieškome ir starto penketo, ir atsarginių žaidėjų“, – sakė A. Urlepas.

Pasak jo, visi žaidėjai turės galimybę pasirodyti. Lyderio vaidmenį galės perimti kiekvienas, kuris įrodys to vertas.

„Man patinka, kaip dabartiniai vyrukai darbuojasi. Tačiau mūsų darbus vainikuos sezonas. Tada ir pamatysime“, – įvykiams už akių neužbėgo užsienietis.

A. Urlepas siekia ne tik gerų rezultatų krepšinio aikštelėje. Jo noras – kad kiekvienas alytiškis į „Dzūkijos“ rungtynes eitų kaip į šventę.

„Mes puikiai sutariame su Tomu Pačėsu ir panašiai žiūrime į krepšinį. Labai norime, kad aistruoliai mėgautųsi mūsų krepšiniu. Tikiuosi, kad ir rezultatai bus geri, ir fanai bus patenkinti“, – pasakojo A. Urlepas.

A. Urlepo auklėtinių pirmas testas laukia rugsėjo 12-15 d. Alytuje vyks draugiškas turnyras, kuriame be „Dzūkijos“ dar varžysis Vilniaus „Lietuvos rytas“, KlaipėdosNeptūnas, Panevėžio „Lietkabelis“, Rygos VEF (Latvija) ir Gdynės „Asseco“ (Lenkija).