Incidentas įvyko gegužės 12-1 dieną, VKL – „Top Sport“ Pavasario čempionato Mažosios taurės 1/8 finalo atkrintamų rungtynių tarp „VKTS genesys.lt“ ir „Melingos keliai“ metu.

„Melingos kelių“ krepšininkas A .Braziulis trečiame kėlinyje pribėgo prie rungtynių vyriausiojo arbitro Gintaro Mačiulio, plūdosi keiksmažodžiais bei garsiai pareiškė susidorosiąs po rungtynių su teisėju lauke. Vėliau, pripuolęs G. Mačiulio, čiupo jam už kaklo ir suspaudė – arbitrui pavyko išsilaisvinti. Kadangi buvo panaudota agresija ir smurtas, rungtynės buvo nutrauktos trečio kėlinio pabaigoje.

Gavus skundą iš Vilniaus krepšinio teisėjų sąjungos (VKTS), pirmą kartą istorijoje buvo sušaukta Jungtinė Vilniaus krepšinio lygų drausmės komisija, kuri, remdamasi VKL nuostatais, užfiksuotais video faktais, rungtynes stebėjusio personalo bei teisėjų oficialiais raštais, nusprendė A. Braziulį suspenduoti.

„A. Braziulis yra suspenduojamas visose be išimties Vilniaus miesto mėgėjų krepšinio lygose bei pirmenybėse nuo 2013 gegužės 12 d. iki 2014 metų spalio 1 d. imtinai be teisės rungtyniauti ir viso šio bei kito (2013-2014 metų) krepšinio sezono metu jokiose mėgėjų bei profesionalų pirmenybėse“, – rašoma komisijos pranešime.

Sankcijų susilaukė ir krūtine teisėją stumtelėjęs ekipos treneris Vidas Braziulis, kuriam teks susimokėti 300 litų baudą. V. Braziulis buvo suspenduotas lygtinai, t. y., pasikartojus analogiškam pažeidimui, jam su trenerio darbu tektų atsisveikinti taip pat beveik pusantrų metų. Tokios pačios bėdos grėstų ir su teisėju į ginčą įsivėlusiems dar dviem komandos nariams – Andriui Paliuniui ir Dariui Beigai.