Trečioje rungtyje – maksimalaus svorio atkėlime – Ž. Savickas pasidalino trečią vietą su amerikiečiu Jerry Pritchettu (482 kg). Lietuvį aplenkė net 506,5 kg iškėlęs amerikietis Brianas Shaw bei britas Eddie Hallas (504).

Po šios rungties Ž. Savicko (25,5 tšk.) persvara bendroje įskaitoje prieš B. Shaw (23 tšk.) sumažėjo iki 2,5 tšk. Pranešama, kad maksimalaus svorio atkėlime lietuvis patyrė pakinklinės sausgyslės traumą.

680 kg naščių nešime lietuvis distanciją įveikė per 29.25 sek. ir nusileido tik B. Shaw (27.57). Lietuvis su amerikiečiu buvo vieninteliai, kurie sugebėjo įveikti visą distanciją. Likus vos vienai rungčiai Ž. Savicko (34,5 tšk.) persvara prieš B. Shaw (33 tšk.) siekė 1,5 tšk., o kiti atletai jau nebeturėjo galimybių kovoti dėl nugalėtojo vardo.

Deja, paskutinėje rungtyje – 125 kg svarmens kėlime viena ranka – lietuvis liko trečias (4 iškėlimai), o jo pagrindinis konkurentas B. Shaw svorį iškėlė 6 sykius bei įgijo lemiamą persvarą. Amerikietis bendroje įskaitoje surinko 42,5 tšk. ir vos 1 tšk. aplenkė lietuvį.

Trečias liko lenkas Mateuszas Kieliszkowski (31 tšk.).

Ž. Savickas septynis kartus tapo „Arnold Strongman Classic“ čempionu ir yra visų laikų rekordininkas. Žydrūnas šį turnyrą laimėjo šešis metus iš eilės (2003-2008 m.) bei triumfavo pernai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)