R. Meilutytė trečiadienį savo gimtajame Kaune, „Girstučio“ sporto komplekso baseine, kartu su profesionaliais plaukimo treneriais vedė parodomąją plaukimo pamoką 24-iems antrų–trečių klasių moksleiviams. Šia pamoka siekiama atkreipti šalies gyventojų dėmesį, kad dar labai didelė dalis vaikų Lietuvoje nemoka plaukti, o sudaryti galimybes jiems to išmokti gali kiekvienas šalies gyventojas.

„Bet kurio amžiaus žmogui yra labai svarbu išmokti plaukti, o vaikams siūlyčiau kuo anksčiau mokintis. Kuo anksčiau būsi saugus vandenyje, tuo bus geriau. Taip būsi apsaugotas nuo nemalonių įvykių“, – teigė R. Meilutytė.

– Kaip vertinate baseinų situaciją Lietuvoje? – paklausėme R. Meilutytės

– Sąlygos gerėja. Kaip matote, stovime naujame 50 m baseine, kuris turi ir baseiną vaikams. Tai geras ženklas ir manau, kad situacija tik gerės. Tikiuosi. Aišku, dabar situacija nėra pati geriausia, ypač mažesniuose miestuose – vaikai ir suaugę neturi kur plaukti. Jei baseinas yra, jis perpildytas ir tiesiog nėra vietos. Taip pat nėra pakankamai trenerių, kurie mokintų vaikus plaukti. Manau, kad dar keli baseinai Lietuvai tikrai nepakenktų ir padėtų skendimo statistiką pagerinti.

– Gal atsimenate, kaip pati išmokote plaukti?

– Man sunkiausa buvo įveikti baimę. Visada bijojau gilaus baseino, tiesiog buvo baisu. Įkrenti į vandenį ir negali savęs iškelti. Mano tokia pirma treniruotė ir buvo – įšokau ir ačiū Dievui treneris mane iškėlė, o galėjo blogai baigtis. Tiesiog sunkiausia buvo žengti pirmą žingsnį ir galų gale išmokti plaukti.

– Kokie jūsų ateities planai?

– Šiuo metu atostogauju Kaune. Dar negalvoju apie treniruotes. Manau, kad ir toliau liksiu Plimute. Treneris leido pailsėti tiek, kiek aš jausiu, kad reikia. Aš jaučiu, kad atostogų dar noriu. Kai pajausiu, kad noriu treniruotis, noriu savo režimo, noriu grįžti prie mokslų tai ir grįšiu. Manau, kad dar pora mėnesių atostogausiu.

– Buvo kalbama, kad jums reikėtų keisti trenerį Joną Ruddą. Kaip tai vertinate?

– Aš priimu visas nuomones. Jei jos yra objektyvios tai visada yra gerai. Šiuo metu dar nespėjau visko išanalizuoti iki galo, tai kol kas yra vienas planas – likti Plimute. Ten plaukiu jau septintus metus. Man ten patinka ir man ten gerai. Žiūrėsime kaip bus. Tačiau kol kas jokių permainų neplanuoju.

– Kaip Jūsų širdies reikalai? Gal turite vaikiną?

– Ne, širdies draugo neturiu. Deja (šypsosi – DELFI).

***

Nemokamas plaukimo pamokas dėl bendros R. Meilutytės, Lietuvos plaukimo federacijos ir „Maximos“ iniciatyvos 2016–2017 mokslo metais galės nemokamai lankyti papildomai apie 1200 šalies moksleivių.

Dauguma reikiamų lėšų paaukota „Maxima“ pirkėjų, šiems parduotuvėse perkant specialiai pagamintas 1 euro paramą reiškiančias apyrankes. Tai reikšmingai pagerino bendrą LPF statistiką – iš viso šiemet plaukti mokysis 7400 pradinukų, tai 44 proc. daugiau nei pernai. Praėjusiais metais plaukimo pamokas lankė 4168 vaikai.

„Šiuo metu programoje dalyvauja 100 mokyklų iš 36-ių savivaldybių, nes kitose savivaldybėse nėra baseinų, o vežti moksleivius į kitus miestus kainuoja. Mūsų tikslas – kad bent po 18 nemokamų pamokų galėtų gauti visi šalies antraklasiai, o plaukimo programa būtų vykdoma 300 mokyklų 40-yje savivaldybių. Jų užtektų, kad tokio amžiaus vaikai išmoktų išsilaikyti vandens paviršiuje ir gebėtų taisyklingai nuplaukti bent 25 metrus. Tolimesnis siekis būtų – 32 nemokamos plaukimo pamokos kiekvienam šalies pradinukui“, – sako LPF viceprezidentė doc. dr. Ilona Zuozienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)