K. Valijeva atstovavo Rusijos dailiojo čiuožimo komandai, kuri Pekine iškovojo aukso medalius, tačiau medalių įteikimo ceremonija vis dar neįvyko: nėra padėtas taškas K. Valijevos dopingo istorijoje dėl teigiamo testo per Rusijos nacionalinį čempionatą gruodžio pabaigoje.

„Savo darbu ji iškėlė sportą į tikro meno lygį“, – apie K. Valijevą kalbėjo Putinas.

„Neįmanoma pasiekti tokio tobulumo nesąžiningai, naudojant kažkokias papildomas medžiagas“, – pridūrė Rusijos prezidentas.

Jis siūlė K. Valijevai atsiriboti nuo ją kaltinančių ir puolančių asmenų.

„Svarbiausia, nekreipkite dėmesio. Jūs dar labai jauna mergina, tokiame amžiuje sunku ištverti tokią bangą. Čia svarbiausia susitelkti viduje ir tiesiog dirbti. Nežiūrėkite į tuos, kurie jus kaltina.

Tegul jie eina savo keliais! O jūs toliau ženkite savo keliu, pasiekėte tokius rezultatus, tad pergalės bus šimtu procentų. Čia svarbiausia charakteris, o jūs turite viską“, – kalbėjo V. Putinas.

Rusijos prezidentas įteikė K. Vailjevai valstybinį apdovanojimą per Pekino olimpinių prizininkų pagerbimo ceremoniją.

„Man tai didelė garbė“, – teigė antradienį 16-ą gimtadienį atšventusi K. Valijeva.

Putinas „absurdu“ vadino olimpinio čempiono, plaukiko Jevgenijaus Rylovo 9-ių mėnesių diskvalifikaciją, kurią FINA praėjusią savaitę skyrė plaukikui už jo dalyvavimą mitinge, remiančiame Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje.

Rusijos prezidentas taip pat pridūrė, jog Rusijos ir Baltarusijos sportininkų draudimai yra „tautinė diskriminacija“.

Sporto pasauliui nusigręžus nuo Rusijos ir Baltarusijos, V. Putinas yra pareiškęs, kad Rusija vietoje tarptautinių sporto renginių turėtų organizuoti savo sporto renginius.

„Atšaukus varžybas reikia kompensuoti mūsų pačių naujais varžybų formatais. Ir mes tą galime padaryti greitai“, – kalbėjo V. Putinas, pridūręs, jog Rusija turėtų kviesti dalyvauti „tarptautinius atletus, klubus ir komandas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją