„Pasaulio reitinge Lietuva šiuo metu užima 43-44 vietą. Pagal tai, kaip skirstomi taškai, skaičiuojame, kad 2016 metais ciklą turėtume baigti tarp 40 geriausių. Vienareikšmiškai artimiausias tikslas yra iškovoti dvi pergales. Esame pirmi grupėje ir kovosime su artimiausiais varžovais, todėl pavasaris bus karštas“, - spaudos konferencijoje pasakojo Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Lietuvos rinktinės pagrindą sudarys Šiaulių klubų žaidėjai, bet laukiama pastiprinimo ir iš užsienio. Iš Anglijos atvyks Dovydas Taujanskas, Jonas Mikalčius, Ignas Darkintis, Gediminas Marcišauskas ir Marius Andrijauskas. Dėl svarbių kovų vietiniame čempionate prie rinktinės negalės Prancūzijoje sportuojantis Karolis Navickas

„Turime būtinai iškovoti pergales prieš Latvijos ir Kipro rinktines. Esame žymiai pajėgesni už juos. Treniruojamės intensyviai, visų akys žiba, žmonių daug. Džiugu, kad treneris dirba nebe pirmą sezoną“, - teigė V. Taujanskas, pridūręs, kad Lietuvos komandos amžiaus vidurkis siekia vos 24-25 metus.

Lietuvos rinktinei vadovaujantis Pietų Afrikos Respublikos (PAR) treneris Ntando Manyosha džiaugėsi, kad per keletą mėnesių, kuriuos praleido Lietuvoje, jau spėjo geriau pažinti žaidėjus ir gali stiprinti tarpusavio ryšį.

Lietuvos regbio rinktinė taip pat turi naują kapitoną. Juo tapo šiaulietis Žygimantas Radžius.

„Sprendimas dėl Ž. Radžiaus buvo nesunkus. Jis yra gana patyręs žaidėjas, puikus pavyzdys jauniems žaidėjams. Jis taip pat padeda komunikuoti su žaidėjais ir aktyviai dalyvauja Lietuvoje vyksiančiuose regbio procesuose“, - kalbėjo N. Manyosha.

Ž. Radžius dėl trūkusių kelio raiščių be sporto buvo praleidęs pusantrų metų. Dabar jis yra svarbus Lietuvos rinktinių narys.

„Su trenerių ir šeimos pagalba pavyko sugrįžti į regbį, kurį sportuoju jau 16 metų. Esame nusiteikę rimtai kovoti. Žinome latvius, su kuriais kovojame prieš keletą metų. Jų žaidimas yra grindžiamas grumtynėmis, todėl treneriai mus tam ruošia. Latvijos rinktinė šįkart bus pajėgesnė, nes jie turi naują grumtynių trenerį iš Rusijos. Laukiame iš latvių staigmenų, bet esame nusiteikę kovoti iki galo ir siekti pergalės“, - pabrėžė Ž. Radžius.

Pasak V. Taujansko, nors Latvijos regbio lygis pastaraisiais metais kyla į viršų, Lietuvos rinktinė vis dar yra pranašesnė. Latviams tobulėti padeda ir Lietuvos žaidėjai, kurie sutinka padėti kaimyninės šalies klubams įvairiose rungtynėse.

„Mūsų žaidimas yra gerokai universalesnis negu latvių, todėl turėdami daugiau greitų žaidėjų, galime tą išnaudoti. Labai tikimės, kad žiūrovai ateis mūsų palaikyti ir padės pasiekti pergalę“, - sakė Ž. Radžius.

Lietuvos rinktinė su Latvija žais Vilniaus Vingio regbio stadione. Paskutinį kartą Lietuvos rinktinė Vilniuje turėjo pripažinti Maltos komandos pranašumą.

„Visi Lietuvos žaidėjai gali improvizuoti ir žaisti kūrybiškai. Svarbiausia - išnaudoti savo stipriąsias puses. Aš nurodau kryptį ir suteikiu laisvę žaidėjams. Nors laiko pasiruošimui visada būna per mažai, sieksime tik pergalių. Turime pasiimti visus taškus“, - pridūrė N. Manyosha.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)