LOF direktoriaus – samdomo darbuotojo – pareigas V. Vasiliauskas pradėjo eiti prieš dvi savaites. Vienas pirmųjų jo darbų – sukurti naują LTOK prieš du dešimtmečius įsteigto labdaros ir paramos fondo įstatų redakciją.

Prisistatydamas LTOK vykdomojo komiteto nariams, V. Vasiliauskas pabrėžė, kad LTOK yra komercinė organizacija, suinteresuota kuo didesnių pajamų užtikrinimu. LOF direktoriaus nuomone, šiuo metu olimpinis komitetas išnaudoja toli gražu ne visą savo potencialą, ypač kalbant apie šiuolaikines technologijas.

Anot jo, efektyviai išnaudotos interneto ir socialinių tinklų suteikiamos galimybės padėtų LTOK pritraukti daugiau rėmėjų, norinčių didesnės reklamos sklaidos, lėšų. Tuo pačiu tikslu pasitarnautų ir aiškesnės bei detalesnės informacijos apie tai, kaip panaudojama parama, viešinimas. Be to, V. Vasiliausko teigimu, iki šiol olimpinis judėjimas negaudavo pakankamai finansinės naudos iš atributikos pardavimų, televizijos transliacijų, šalies gyventojams nėra sudaryta galimybė aukoti LTOK.

LOF direktoriaus nuomone, į rinkodaros projektus reikėtų labiau įtraukti ir šalies olimpiečius.

„Su kiekvienu sportininku reikėtų sudaryti sutartį, pagal kurią mainais į LTOK suteikiamą „gerovės paketą“ – finansinę paramą, įvairias nemokamas paslaugas ir pan. – atletai perleistų teises į savo įvaizdžio naudojimą. Viską sudėjus, iš rėmėjų gaunamas pajamas galima būtų padvigubinti“, – dėstė buvęs „Žalgirio“ direktorius, šias pareigas pernai ėjęs keturis mėnesius.

„Mūsų tikslas yra pasiekti, kad visi 8 procentai nuo mūsų loterijų bendrovės „Olifėja“ apyvartos atitektų sportininkams, o LTOK pinigus savo reikmėms generuotų iš rėmėjų“, – pridūrė LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis.

Ketvirtadienį LTOK iždininkas Rimgaudas Balaiša vykdomajam komitetui taip pat pateikė pirmo šių metų ketvirčio LTOK ir LOF biudžeto ataskaitą.

Nors sausį LTOK generalinės asamblėjos sesijoje buvo patvirtintas 14 mln. litų biudžetas, kaip ir prognozuota, pajamų surinkimas metų pradžioje viršijo planą. Iš viso per ketvirtį gauta 5,5 mln. litų pajamų.

„Jei taip ir toliau, metų viduryje bus ką perskirstyti ir skirti papildomą paramą“, – sakė R. Balaiša.

Tiesa, planą perkopė ir LTOK bei LOF ketvirčio išlaidos, kurios sudarė 4,2 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)