Burtai lėmė tokias atkrintamųjų varžybų poras:

Ukraina - Slovėnija
Švedija - Danija
Bosnija ir Hercegovina - Airija
Norvegija - Vengrija

Europos futbolo čempionato atkrintamųjų varžybų burtai

C grupėje už ispanų bei slovakų nugarų likusi Ukraina kausis prieš lietuvių grupėje rungtyniavusią Slovėniją. Abi rinktinės iki šiol Europos pirmenybėse yra dalyvavusios po kartą – ukrainiečiai buvo „Euro 2012“ šeimininkai, o slovėnai pirmenybėse dalyvavo 2000-aisiais.

B grupėje Velsui bei Belgijai nusileidusi Bosnija ir Hercegovina žais prieš lenkams kovą dėl tiesioginio kelialapio pralaimėjusius airius. Įdomu, jog bosniai Europos čempionato grupių etape nėra dalyvavę, nors pernai pasirodė pasaulio pirmenybėse Brazilijoje.

Bene įdomiausia akistata įvyks tarp kaimynių Švedijos bei Danijos. Pirmieji, vedami Zlatano Ibrahimovičiaus, G grupėje nusileido austrams bei rusams, o danai liko už portugalų bei Albanijos nugaros. Tiek viena, tiek kita rinktinė praėjusiose pirmenybėse neperžengė grupių etapo, tačiau šiemet viena iš jų liks visai už borto.

Paskutinioji pora – Vengrija prieš Norvegiją. Vengrai užėmė trečią vietą turbūt silpniausioje F grupėje, iš kurios į Prancūziją keliaus Šiaurės Airija ir Rumunija, o norvegai prieš save užleido Italiją bei Kroatiją. Senojo žemyno pirmenybėse Vengrija rungtyniavo 1964 bei 1972 metais, Norvegijai ši garbė teko tik 2000-aisiais.

Rinktinės šiame paskutiniame atrankos etape sužais po dvejas rungtynes - namuose ir išvykoje. Pirmos šių porų komandos pirmąsias rungtynes žais namuose. Pirmieji mačai bus žaidžiami lapkričio 11-13 dienomis, atsakomieji - lapkričio 15-17 dienomis.

Rinktinės prieš burtus pagal reitingą buvo suskirstytos į dvi grupes. Į pirmąją skirstytų komandų grupę pateko Bosnija ir Hercegovina, Ukraina, Švedija bei Norvegija.

Burtus traukė Dominique'as Rocheteau, su Prancūzijos nacionaline futbolo rinktine laimjęs 1984 metų Europos čempionatą.

2016 m. Europos pirmenybėse Prancūzijoje dalyvaus 24 rinktinės. Turnyro šeimininkai prancūzai buvo atleisti nuo atrankos varžybų ir iškart pateko į pagrindinį etapą. Dėl 23 kelialapių kovojo 53-ios Senojo žemyno komandos, suskirstytos į devynias atrankos grupes.

Dvi geriausios grupių rinktinės ir sėkmingiausiai pasirodžiusi tarp trečioje pozicijoje likusių ekipų iš karto žengė į UEFA EURO-2016 (birželio 10 – liepos 10 d.). Tai: Islandija, Čekija, Anglija, Austrija, Šiaurės Airija, Portugalija, Ispanija, Šveicarija, Belgija, Velsas, Italija, Vokietija, Lenkija, Albanija, Rumunija, Rusija, Slovakija, Kroatija ir Turkija.

Europos futbolo čempionato finalinio etapo grupių sudėtys paaiškės gruodžio 12 dieną.

Europos futbolo čempionatas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)