PSV klubas namuose kausis su Madrido „Atletico“ ekipa. Ispanai, be jokios abejonės, laikomi šios poros favoritais. Su tuo reikia sutikti, tačiau PSV turi savų ginklų. Gerokai lengvesnis čempionatas, 18-a pergalių per pastarąsias 22-ejas rungtynes rodo, kad klubas teisingame kelyje. Kitas aspektas – ekipa išsikapstė iš grupės už savęs palikusi ir „Manchester United“ (Anglija) ir Maskvos CSKA (Rusija) komandas. Į priekį praleisti tik „Wolfsburg“ (Vokietija) futbolininkai.

Tad olandai potencialo tikrai turi, juolab, kad Čempionų lygoje Eindhovene šį sezoną krito visi ir niekas taškų olandų tvirtovėje neiškovojo. Be to, būsimos dvikovos šeimininkai puikiai supranta, kad tuščiomis į svečius Madride vykti nereikėtų. Motyvacija yra, kokybės ir pajėgumo užtenka, spaudimo šiai ekipai būti nebeturėtų, o tai nuteikia, kad PSV ne toks jau ir absoliutus autsaideris šioje poroje. Beje, pirmos rungtynės jų arenoje, ko gero, yra palankus scenarijus šeimininkams.

Savų minčių turi ir ispanų klubas. Po burtų traukimo ceremonijos „Atletico“ neturėjo būti nusivylęs rezultatais, nors puikiai supranta koks pavojingas yra varžovas. To paties „Atletico“ pajėgumą galima vertinti tik iš nacionalinių pirmenybių, nes Čempionų lygos grupė, kurioje teko žaisti ispanams („Astana“/Kazachstanas, Lisabonos „Benfica“/Portugalija ir Stambulo „Galatasaray“/Turkija), nesako nieko. Ispanai ją laimėjo, jei būtų nelaimėję. Po kovų tokioje grupėje nereikia stebėtis ir tuo, kad ispanų gynyba viena geriausių turnyre.

Vis tik neblogas žaidimas Ispanijos čempionate, kuriame šiuo metu priekyje tik „Barcelona“ komanda, nuteikia, kad madridiečių ekipa yra įprastai stipri ir favoritų statusas jiems klijuojamas ne veltui. „Atletico“ klubas pastaraisiais metais Čempionų lygoje parodo dantis. Šiemet kelias šlovės link prasideda ne pačiu blogiausiu scenarijumi.

„Manchester City“ ekipos svečiuose laukia susitikimas su Kijevo „Dinamo“ klubu. „Miestiečiai“ yra laikomi šios poros favoritais, tačiau Ukrainos sostinės atstovai nėra linkę lengvai nusileisti svečiams iš Anglijos.

„City“ klube daug traumuotų žaidėjų, o „Premier“ lygoje jie pastaruoju metu pralaimėjo tiek „Leicester“, tiek LondonoTottenham Hotspur“ ekipoms. Tuo metu kijeviečiai paskutinėse rungtynėse Ukrainos čempionate kovojo dar prieš Naujuosius metus, todėl jiems galimai truks žaidybinės praktikos.

UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai