Dabar L. Hamiltonas dalijasi vieta su tautiečiu Nigelu Mansellu bei turi tik viena pergale mažiau nei Fernando Alonso.

„Esu labai laimingas, būdamas čia. Turėjome dar vieną nuostabų savaitgalį. Rusija ir jos žmonės buvo fantastiški, todėl tikiuosi čia sugrįžti dar daug metų“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

„Tai nėra labai toli nuo ten, kur gyvenu, todėl galėsiu atvykti per atostogas. Nico šiandien atliko puikų sugrįžimą. Kaip komanda atlikome puikų darbą ir laimėjome pirmąją Konstruktorių Taurę, tai nuostabi diena“, – pridūrė britas.

Bendroje įskaitoje L. Hamiltonas padidino atotrūkį nuo N. Rosbergo iki 17 taškų.

N. Lauda sujaudintas „Mercedes“ pasiekimo

Prie „Mercedes“ sėkmės prisidėjęs triskart pasaulio čempionas Niki Lauda neslėpė emocijų po Rusijos GP lenktynių. Būtent čia vokiečių komanda užsitikrino Konstruktorių Taurės titulą.

Šį sezoną „Mercedes“ niekam neleido suabejoti jų pajėgumu – buvo laimėtos 13 varžybų iš 16 vykusių. Taip pat „Mercedes“ lenktynininkai pasiekė devynis dvigubus dublius ir iškovojo 565 taškus.

„Tai reiškia daug, – kalbėjo legendinis N. Lauda. „Turiu pripažinti, kad esu sujaudintas. Kai tai kartu pradėjome su Rossu Brawnu, Totto Wolfu ir manimi – buvo labai sunku. Tai jaudinanti akimirka, tačiau jau reikia galvoti apie kitas lenktynes.“

„Mes švęsime, bet reikia keliauti namo. Keliausiu kartu su Hamiltonu. Nico padarė labai puikų darbą po klaidos pirmajame rate. Esu laimingas, nieko daugiau apie tai negaliu pasakyti.“

„Jie šiandien lenktyniavo, matėte pirmajame posūkyje. Pamaniau, kad vėl „tai“ prasideda, bet čia buvo saugios vietos. Jie visada lenktyniauja ir tai tęs. Lewisas labai gerame kelyje – ketvirta pergalė iš eilės. Tai išlaiko pagreitį“, – pridūrė N. Lauda.

„Mercedes“ komanda praėjusį sezona liko antra, nusileidusi tik „Red Bull“ ekipai. 2012 m. vokiečiai liko penkti, o 2010 ir 2011 m. – ketvirti.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.