50-metis A. Bache‘as, draugų geriau žinomas kaip Pepe, vis dar guli Marselio ligoninėje, o vietos medikai kovoja dėl komoje atsidūrusio anglo gyvybės.

Nuotrauka, kurioje įamžintas krauju pasruvęs A. Bachas, akimirksniu apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą, o patys britai griebėsi už galvos. „Iš kur toks žiaurumas?“, – negali suprasti A. Bache‘o brolis Deanas, apie kraupų incidentą sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

A. Bache‘o bičiulių teigimu, nukentėjusysis kartu su grupe draugų gurkšnojo gėrimus viename iš Marselio barų, kai juos netikėtai užpuolė didelė grupė „rusų ultrų“. Aplink kilo milžiniškas chaosas, o vėliau paaiškėjo, kad kad rusai 50-metį vyrą talžė ne tik kumščiais ir kojomis, bet ir geležiniais strypais.

Tai A. Bache‘o artimieji suprato išgirdę liudininkų pasakojimus, peržiūrėję kraupius muštynių vaizdo įrašus internete bei vaizdo medžiagą, kurią jiems pateikė Prancūzijos policijos pareigūnai.

Dabar beveik nebėra abejonių, kad A. Bache‘as būtų miręs, jei ne laiku į pagalbą jam suskubęs gatvėje dirbęs prancūzų policininkas, sukniubusiam ir kruvinam vyrui puolęs daryti širdies masažą. Netrukus į pagalbą atskubėjo ir medikai.

Aktyviai dirbant policijai atsiranda ir vis daugiau šio kraupaus įvykio liudininkų. Pasak vieno iš jų, daužydami A. Bache‘ą rusai staugė gimtąja ir anglu kalbomis: „Mirk, šunie“. Vienas iš smūgių į galvą buvo toks stiprus, kad duslus garsas permušė netgi aplink verdančių muštynių triukšmą.

„Jie jį pagavo ir kirto per galvą metaliniu strypu, o gal ir metaliniu plaktuku keturis ar penkis kartus. Tai buvo siaubinga“, – sako neįvardintas įvykio liudininkas.

„Negali būti jokio atleidimo tiems, kas taip pasielgė, – konstatuoja artimas nukentėjusiojo draugas J. Rickettsas. – Mes beprotiškai bijome dėl jo gyvybės, koks jis atsibus iš komos.“

Kaip sako A. Bache‘o sūnus Harry, jau atvykęs į Prancūziją, jo tėvas niekada nebuvo susijęs su futbolo chuliganais.

„Aš negaliu suprasti, kodėl tai įvyko. Jis nebuvo konfliktiškas, niekuomet nieko neprovokuodavo. Jis – eilinis žmogus, mėgstantis „Portsmouth“ komandos ir Anglijos futbolo rinktinės rungtynes. Baisu“, – konstatavo Harry.

Po Marselį sukrėtusių incidentų UEFA pagąsdino Rusiją ir Angliją diskvalifikuoti iš Europos čempionato. Nors buvo sulaikyti tik 2 rusai, antradienį Prancūzija pareiškė iš šalies deportuojanti dar 29 sirgalius, save identifikavusius kaip Rusijos futbolo sąjungos atstovus.

Taip pat Rusijos futbolo sąjungai už sirgalių elgesį skirta 150 tūkst. eurų bauda – chaosui pasikartojus Rusijos rinktinė bus šalinama iš Europos pirmenybių.

Shocking scenes inside the Stade Vélodrome as #RUS fans stormed #ENG fans inside the stadium! pic.twitter.com/cgj4GraR7t
— Footy Funnys UK (@FootyFunnysUK) June 11, 2016

Video shows the moment Russia fans 'charge' England supporters after Euro 2016 game https://t.co/U8ERXhFhBxhttps://t.co/3OMDAKRw3H— ITV News (@itvnews) June 11, 2016

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2040)