Antroje vietoje yra Latvija, paskyrusi 192 tūkst. JAV dolerių, toliau – Italija (191 tūkst.), Ukraina (150 tūkst.) ir Austrija (126 tūkst. dolerių).

Tuo metu dvi iš sportininkų pasiekimais žiemos žaidynėse garsėjančių šalių – Kanada ir Jungtinės Valstijos – savo olimpiniams čempionams siūlo kur kas mažesnes premijas.

Amerikietis vyrų snieglenčių akrobatinio nusileidimo olimpinis čempionas Sage'as Kotsenburgas gaus 25 tūkst. JAV dolerių, o kanadietis Sidney Crosby gautų tik 18 tūkst., jeigu Kanados vyrų ledo ritulio rinktinė iškovotų auksą.

Pasirodo, kad Suomijoje ne visos sporto šakos yra lygios. Ledo ritulio aukso medalis yra vertinamas 82 tūkst. JAV dolerių – dvigubai daugiau už auksą bet kurioje kitoje žiemos sporto rungtyje.

Kai kurios šalys visai nesiūlo piniginio atlygio savo čempionams, tarp tokių yra Didžioji Britanija, Norvegija, Kroatija ir Švedija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)